Digital post eller ej? Borgerservice bliver løbet over ende

Ældre borgere er bekymrede for, at de nu skal modtage digital post. I langt de fleste tilfælde er der dog ikke noget at bekymre sig for.

På bare en dag har mere end 300 borgere - primært ældre - henvendt sig spørgende til Borgerservice i Aalborg. Og emnet har været det samme: Digital post?

- Vi har rigitg mange ældre borgere i telefonen og også her i ekspeditionen, som gerne vil have sikkerhed for, at de stadig får deres post på gammeldags manér, fortæller Anne Bast, der arbejder i Borgerservice, og som har taget imod mange af henvendelserne på telefon eller i ekspeditionen.

1. november, der er lige om hjørnet, er nemlig fristen, hvis man vil søge om at få sin midlertidige fritagelse for digital post forlænget, og på grund af medieomtale af fristen frygte mange ældre, der ellers har en permanent fritagelse, at de nu skal til at have styr på e-Boks, NemID og alt det andet, der skal til for at forstå at modtage post fra det offentlige, digitalt.

Både per telefon og ved personligt fremmøde har mange ældre eller deres pårørende stillet sig spørgende: Gælder det også mig?

Svaret er dog, i langt de fleste tilfælde: Nej!

- Hvis man er fritaget permanent for to år siden, så behøves man ikke foretage sig yderligere. Så har man den her fritagelse resten af sit liv. Og har man ikke fået et brev, så skal man ikke foretage sig noget, så kan man tage det helt roligt, fortæller Pia Therkelsen, der er teamleder ved Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

For at tage noget af presset af ekspeditionen har Aalborg Kommune valgt at indsætte IT-guider i Borgerservice, der henvender sig til ventende borgere, og sender dem trygge hjem igen, hvis de kan.

Også flere andre nordjyske kommuner har oplevet et forøget pres på Borgerservice omkring emnet.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland