Direktør tager fire år mere på Aalborg Teater

Bestyrelsen på Aalborg Teater har forlænget ansættelsen af teatrets norske direktør, Hans Henriksen med fire år.

Siden august 2015 har norske Hans Henriksen stået i spidsen for Aalborg Teater, hvor han overtog direktørposten fra Morten Kirkskov. Og samarbejdet kommer til at fortsætte, idet teatrets bestyrelse har besluttet at forlænge ansættelsen med fire år.

- Med Hans Henriksens forlængelse som teaterdirektør ser bestyrelsen frem til at fortsætte den vigtige kunstneriske bevægelse, vi har sat i gang på Aalborg Teater. At vi er på rette vej, viser den modtagelse publikum har givet det nye sæsonprogram helt tydeligt. Vi er i bestyrelsen overbeviste om, at Hans Henriksen er den helt rigtige til at føre denne transformation videre, siger bestyrelsesformand for Aalborg Teater, Inger Askehave.

Hans Henriksen er født i Oslo, og er oprindelig uddannet i idehistorie og russisk, inden han uddannede sig inden for teaterinstruktion. Inden han i 2015 blev direktør på Aalborg Teater, har han undervist skuespillere og instruktører, og han har været fast instruktør ved Oslo Ny Teater. Hans Henriksen har desuden iscenesat en lang række forestillinger ved forskellige norske teatre samt på Teater Nordkraft og Aalborg Teater.

Han ser frem til at fortsætte i direktørstolen, hvor han vil være med til at fortsætte teatrets udvikling.

- Jeg er meget glad for at kunne fortsætte det omlægningsarbejde, som vi har været i gang med gennem de seneste to år. Vi kan mærke at interessen for teatret er øget, og at der ligger nogle spændende år forude for Aalborg Teater hersker der ikke nogen tvivl om, og jeg glæder mig meget til at være med til at sætte mit præg på teatret, også i de kommende år. Aalborg Teater er i gang med at udvikle sig til en ny platform for produktion og opførelse af scenekunst med endnu flere forestillinger på plakaten, større udviklingspotentiale og større ambitioner, både i forhold til kunst og popularitet. Jeg er meget optimistisk for Aalborg Teaters fremtid og er rigtig glad for at være en del af den fremtid, siger Hans Henriksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland