DM i Østersgastronomi skal udkæmpes på Mors

Det første danmarksmesterskab i østersgastronomi nogensinde går løs i Nykøbing Mors til oktober.

Endnu et DM finder sted på Mors i oktober, når der er Østers- og Muslingepremiere. I forvejen bliver der konkurreret i østersåbning og champagnesabling – og som noget helt nyt skal danmarksmesteren indenfor østersgastronomi i år kåres.

- Vi ønsker med det nye DM i Østersgastronomi at slå fast, at vi mener det seriøst, når vi siger, at Nykøbing Mors er Danmarks skaldyrshovedstad, siger Morsøs borgmester, Hans Ejner Bertelsen.

Ved DM i Østersgastronomi skal hver kok lave seks tallerkener, som bliver bedømt af et dommerpanel med Per Mandrup som overdommer. 

- Dommerne hentes fra den øverste hylde i Danmark. Målet er, at vi får skabt en konkurrence, der virkelig vil tiltrække nogle af landets bedste kokke, siger Anders Heegaard fra Kokkeforeningen Danmark, der er med til at afvikle DM i Østersgastronomi.

Det bliver en kombination af blandt andet helhedsindtryk, brug af lokale råvarer, smag og kreativitet, der afgør, hvem der løber med den nye titel som danmarksmester. Udover titlen får vinderen 20.000 kroner.

Når konkurrencen er overstået, får gæsterne mulighed for at smage på lækkerierne.


Seneste nyt

fra Nordjylland