Dobbelt så dyrt: Færre rødspætter får priserne til at ryge i vejret

Et stort fald i antallet af fangede rødspætter betyder, at prisen er steget voldsomt.

Der har ikke været mange rødspætter og andre fladfisk i nettene hos landets fiskere i år. Derfor er priserne på især rødspætter steget markant.

Det fortæller Karsten Brovn Pedersen, der er auktionsmester hos Fiskeauktion Nord i Hirtshals.

- Vi mærker det på den måde, at vi mangler rødspætter. Det er et problem, at vi ikke kan tilbyde vores kunder det som, vi normalt kan, siger han.

Ifølge auktionsmesteren har der i det første halve år af 2018 været ned nedgang på 46 procent i mængden af fangede rødspætter i forhold til samme halvår i 2017. Det har betydet en prisstigning på 50 procent i auktionshallen.

- Når fiskeriet i Skagerrak af rødspætter har været så dårligt, så går priserne op, siger Karsten Brovn Pedersen.

Priserne på rødspætter har altså nået et historisk højt niveau.

For forbrugerne betyder det, at et halvt kilo rødspætter nu koster 45-50 kroner. Tidligere var prisen cirka 25-30 kroner.

- Det er en kombination af mange ting, der gør det her lige nu. Der kan normalt være et kraftigt udsving fra den ene år til det andet i forhold til, hvor mange fisk det bliver fanget. Men det vi ser her nu, det er meget voldsomt, siger auktionsmesteren. 

Danske fiskere har det seneste halve år fået markant færre rødspætter i nettet. Det betyder, at prisen på de fisk, der langes over disken hos fiskehandlerne, næsten fordobles

 


Seneste nyt

fra Nordjylland