Døden er uvirkelig for unge

 Døden er uvirkelig for unge

De unge i den sårbare 14-års alder forstår ikke døden, når den rammer søskende eller andre i familien. Nyt undervisningsmateriale på dvd skal rette op på det.

De unge i konfirmationsalderen er alt for uforberedte på døden, når den rammer søskende, forældre eller bedsteforældre.

Derfor har skole-kirketjenesten i Nordjylland med journalist Hasse Boe som idémand lavet en dvd-film - "Liv og død for teenagere" - bestående af syv afsnit på hver 30 minutter og beregnet på undervisning. Det kan være ved konfirmationsundervisningen hos præsten eller i skoleklassen. Målgruppen er de unge fra 6. til 9. klasse.

Udgivelsen er støttet af Aalborg Stift samt andre lokale bidragydere, og det er planen, at filmsættet kan gå landet rundt.

Døden er ikke til at komme uden om, alligevel er den svær at tale om. Især for unge der ofte tror, at de er udødelige, siger journalist Hasse Boe. Han vil gerne hjælpe den svære samtale på vej, og har taget udgangspunkt i den 15-årige Troels Mosegaard Hansen fra Hjørring, der mistede sin kun 17-årige storesøster. Hun døde af lymfekræft.

Troels går i 9. klasse på Højene skole og er trods tabet af sin storesøster en glad og udadvendt dreng.

- For mig står Lærkes bisættelse stadig som en tåge. Jeg var kun 13 år og fattede ikke konsekvenserne. Det gør man ikke, før man selv har prøvet det, siger Troels i filmen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland