Drømmestart til Pirates: Banker Herning 4-1 i første finale

Der var ingen slinger i valsen, da Aalborg Pirates fredag aften vandt første finalekamp 4-1.

Man skal ikke blive hovmodig på Aalborg Pirates' vegne og placere DM-trofæet i Aalborg allerede nu, men det kan omvendt være mere end svært at være pessimist efter piraternes imponerede 4-1 sejr over Herning Blue Fox fredag aften.

Kampen var den første af potentielt syv finalekampe, og Pirates skal således sikre sig tre sejre mere inden de kan kalde sig danmarksmestre for første gang nogensinde under Pirates-navnet og for første gang siden 1981, da klubben under navnet AaB Ishockey vandt guld sidste gang.

Herning var i grundspillet det bedste hold, og de havde i den første finalekamp derfor fået hjemmebanefordelen. Det hjalp dog intet, for det velspillende Pirates-hold jordede mildt sagt det midtjyske hold med de stolte ishockey-traditioner.

Allerede i første periode kom piraterne foran 2-0. Fem minutter inde i perioden grundlagde Pierre-Olivier Morin sejren, da han efter en solotur fik sendt pucken i mål. Og kort tid efter blev det til 2-0 da pucken lidt tilfældigt havnede hos Martin Lefevbre, som eksekverede iskoldt og sendte pucken ind bag Herning-keeperen.

Anden periode var langt fra lige så begivenhedsrig og sluttede helt uden scoringer, så de mange tilskuere, der var på plads på lægterne måtte vente til tredje periode, før hornet i hallen igen lød - til Pirates fordel.

Sidste periode var kun fire minutter gammel, da Peter Quenneville fik udbygget føringen og bragt sejren endnu tættere på. Kort tid efter lykkedes det dog Herning at reducere til 3-1 på mål af Christian Silfver.

Tættere på sejr kom midtjyderne dog aldrig og med 12 minutter tilbage af kampen scorede Mikkel Højbjerg kampens sidste mål - 4-1 vandt Pirates.

Næste kamp i finaleserien spilles søndag i Gigantium i Aalborg, og TV2 Nord følger den naturligvis tæt.