Du kan ikke starte i morgen

Vejrudsigten varsler minus 15 grader natten til onsdag. Det vil give mange bilister startproblemer, så Dansk Autohjælp anbefaler, at man får tjekket batteriet i dag.

Mange kan stadig huske den iskolde start på februar måned, hvor tusindvis af biler ikke kunne starte. Onsdag kan vi risikere at opleve noget lignende.

- Vi forventer at skulle ud og starte rigtig mange biler i morgen. En nat med ned til 15 frostgrader er hård kost for bilbatterier. Et batteri kan miste op til 50 % af sin kapacitet, og så kan man risikere, at der ikke er strøm nok til at starte i morgen tidlig, siger vagtcentralchef Ellen Trolle fra Dansk Autohjælp.

- Sørg for at batteriet er mest muligt opladet. Det gælder om at undgå småture med mange start/stop og samtidig spare på strømmen til blæser, elruder og sædevarme. Kør evt. forbi værkstedet og få tjekket batteriet eller sæt en lader på derhjemme, råder Ellen Trolle.

Det meste af landet kan forvente ned til minus 15 grader i nat.

Lys på før du starter

Kommer man i morgen tidlig ud til en frossen bil, kan det være en god idé at forsøge at sætte lidt gang i bilens batteri ved at tænde det lange lys i 30 sekunder, før man starter bilen.

- På den måde får batteriet lov at arbejde lidt, før motoren skal startes, og det kan i nogle tilfælde lige være nok til at få bilen i gang, siger Ellen Trolle.

Seneste nyt

fra Nordjylland