Dyrebørnehavens dyr skal spares væk

I Hjørring Kommune er det nu vedtaget at dyrene på Dyregården Ferdinand skal spares væk. Nu må forældrene selv betale, hvis de vil beholde dyrene

Dyrene på Dyregården Ferdinand, er det som gør børnehaven helt speciel. Men tiden med dyrene kan snart være forbi. Hjørring Kommune vedtog nemlig natten til torsdag, at dyrene i børnehaven skal spares helt væk. Og det ryster forældrene.

- For at sige det på en rigtig pæn måde, så er jeg meget meget ked af det. Det var alt det, vi havde frygtet, som faktisk kommer til at ske, siger Louise Rathleff, som er medlem af forældrerådet i dyrebørnehaven.

Fra den 1. april 2017 lukker Hjørring Kommune pengekassen i, og hvis børnehaven skal beholde sine dyr, så må forældrene selv betale.

- Vi betaler jo skattekroner ligesom alle andre, og det skal da bruges på netop sådan noget som det her. Så det synes jeg ikke, forældrene skal betale for, siger Louise Rathleff.

I alt kommer Hjørring Kommune til at spare knap 450.000 kroner på Dyregården Ferdinand, og det er ifølge Kasper Maarup Andersen en besparelse, som er nødvendig.

- Dyrene i børnehaven er nice to have, og ikke need to have. Og det har vi simpelthen været nødt til at kigge efter, da vi skulle lave de her besparelser. Vi har ikke ønsket eller turde røre ved kerne områderne. Så vi var nødt til at kigge på andre muligheder, og der var dyrebørnehaven en af dem, siger Kasper Maarup Andersen (Kons.), formand for Børne-, Skole- og Ungdomsudvalget i Hjørring Kommune. 

quote At se det forsvinde, det er ikke kun børnene, men det er simpelthen hele kommunen, som vil lide et kæmpe tab

Louise Rathleff, medlem af forældrerådet, Dyregården Ferdinand

På Dyregården Ferdinand leger børnene ufortrødent videre, mens forældrenes bekymringer for fremtiden er store.

- Der er rigtig mange, som benytter sig af dyregården. Både dagplejer, handicapinstitutioner, plejehjem og meget mere. At se det forsvinde, det er ikke kun for børnene, men det er simpelthen hele kommunen, som vil lide et kæmpe tab, siger Louise Rathleff.

Dyregården Ferdinand er ikke de eneste, som skal spare på dyrene. Hjørring Kommune vil nemlig i alt spare 652.000 kroner på alle kommunens dyrebørnehaver.


Seneste nyt

fra Nordjylland