Dyrenes beskyttelse advarer: Dyreunger gemmer sig i Sankt Hans-bålet

Brændebunken ses som det perfekte gemmested for dyreunger, så pas på inden Sank Hans-bålet tændes.

Snart tænder nordjyderne op for Sankt Hans-bålet og sender heksen til Bloksbjerg, men husk at tjekke bålet for dyreunger inden i sætter ild til det. Dyreungerne ser nemlig brændebunken som det perfekte sted at bygge rede eller skjule sig.  

Dyrenes Beskyttelse oplever hvert år, at dyr som pindsvin, mus fugle og katte ikke når at flygte fra bålets flammer.

- Man kan nemt overse dyrene, fordi de føler sig truede og derfor blot gemmer sig endnu bedre i bunken, så de ikke bliver opdaget. Hvis der for eksempel er dyreunger, kan mange af dem slet ikke flytte sig, fordi de stadig er for små, siger Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

quote Man kan nemt overse dyrene, fordi de føler sig truede og derfor blot gemmer sig endnu bedre i bunken, så de ikke bliver opdaget

- Michael Carlsen, biolog hos Dyrenes Beskyttelse

Der er dog gode råd at hente, hvis man vil sørge for at holde sit Sankt Hans bål fri for dyreunger. Man skal sørge for flytte brændebunken kort tid før optænding, hvilket kan lyde som en stor opgave, men det er ifølge Dyrenes Beskyttelse, den måde man sikrer sig bedst på.

- Hvis brændematerialet allerede er samlet, burde det være en overkommelig opgave at flytte bålet. Det skal helst gøres så tæt på optænding som muligt. Allertidligst dagen før. Formålet er jo, at færrest dyr kommer i fare, siger Michael Carlsen.

Sankt Hans fejres hvert år den 23. juni.


Seneste nyt

fra Nordjylland