Dyrepasser i en uge

20 børn har denne uge valgt at gå i sommerskole i Aalborg Zoo for at lære en masse mere om dyr og om livet som dyrepasser.

Emily på 11 år fra Vester Hassing er en af de 20 heldige, der har fået plads på sommerskolen på Aalborg Zoo. Fra mandag til fredag skal børnene, der alle er mellem 9 og 12 år møde op hver dag fra kl. 9-15 for at lære en masse om alle havens dyr.

Det foregår både som undervisning og som praktiske øvelser. Mandag var de inde og skovle lort hos elefanterne og i dag er de med til at skære frugt og gøre mad klar til både næsebjørnene og aberne.

Emily skulle egentlig have været på spejderlejr, men da det glippede fik hun et tilbud hun ikke kunne modstå.

- Mine forældre kom ind på mit værelse og sagde: "Emily, nu du ikke kan være med på landslejr så har vi en anden mulighed til dig", så nævnte de det med sommerskole i Zoo og der bredte sig bare et kæmpe smil på mit ansigt. Jeg elskede ideen, jeg vil så gerne være med, siger Emily smilende.

Børnene har indtil videre haft elefantdag, savannedag og i dag er der fokus på den sydamerikanske afdeling. De næste dage kommer de blandt andet til at fodre løverne og passe isbjørnene. Og selvom alle opgaverne er meget forskellige, er børnene med på det hele.

- Da vi havde elefantdag skulle børnene skovle 60 kilo lort. Det er det vi lærer dem, at det også hører med, og de har taget imod det med et åbent sind og stor fornøjelse, og de synes også det er lidt sjovt, selvom de får lort under skoene, fortæller Ryle Høimark, der er informationsmedarbejder i Aalborg Zoo og følger børnene hele ugen.

Det er første gang Aalborg Zoo afholder sommerskole og pladserne er blevet revet væk. Der er 20 børn på holdet i denne uge og i næste uge kommer et nyt hold.

- De børn der kommer her har det til fælles, at de er meget naturinteresserede. De er meget interesserede i dyr, og de går meget op i, hvordan dyrene har det, og hvordan vi passer dem. Og er er mange der går med en dyrepasser i maven, fortæller Ryle Høimark.

Selvom Emily er glad for dyr, er hun dog ikke helt sikker, på hun ligefrem skal være dyrepasser, når hun bliver stor.

- Ligenu vil jeg gerne være soldat, men jeg tror løbende jeg finder ud af det, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland