Efter ballade om løn: Borgmester vinker farvel til 300.000

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen har på et møde i dag selv foreslået at gå ned i løn.

Stærk kritik af sine indtægter gennem sine formandsposter har fået Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen til at komme med et lidt anderledes forslag. Mandag på et magistratmøde foreslog han Aalborg Kommune, at han skal modregnes sine bestyrelseshonorarer. Det betyder, at han er klar til at vinke farvel til de cirka 300.000 kroner, han indtil videre har fået årligt for sine formandsposter hos henholdsvis NT, NOVI og Aalborg Havn.

Netop på grund af disse poster har borgmesteren de seneste uger tiltrukket megen opmærksomhed. De gør ham nemlig til landets bedst betalte borgmester. Men nu vælger han selv at tage affære for at lukke debatten.

- Jeg har taget de poster for at få mest mulig indfydelse, ikke for at få flest muligt penge, fortæller borgmesteren til TV2 Nord.

Thomas Kastrup-Larsens forslag modtog opbakning blandt magistraten. Det betyder, at man i Aalborg Kommune nu vil følge Vederlagskommissionens anbefalinger, som lød på at modregne de honorarer, borgmestrene modtager ved siden af borgmesterlønnen.  Folketinget valgte dog i sin tid ikke at lytte til denne anbefaling, men lyttede til anbefalingen om at hæve borgmestrenes løn med 30 procent i 2017.

Det kan dog godt komme til at tage lidt tid, før Thomas Kastrup-Larsens lokale poster bliver modregnet, for forslaget står foran en længere sagsbehandlingstid.

Når det træder i kraft vil borgmesteren stadig modtage vederlag for det fælleskommunale arbejde i KL-regi.


Seneste nyt

fra Nordjylland