Efter donation: Bytter feta ud med frugt og grønt

Hos Røde Kors i Ranum har de spist feta i kæmpe mængder. Men feta kan også blive for meget, derfor har Røde Kors byttet resten af osten til frugt og grønt.

De har spist og smovset fetaost til den helt store guldmedalje hos Røde Kors i Ranum. Fetaosten var blevet delt ud til alle landets asylcentre, hvor Arlas store overskud blev taget godt imod. I Ranum har de delt fetaost ud ad flere omgange i denne og i sidste uge, og det meste er blevet revet væk. Det har dog her vist sig, at der er så meget ost, at de nu har besluttet at bytte det væk. For det kan godt blive for meget med alt den feta. 

- Vores beboere kan spise sig tykke og fede i fetaost de kommende uger, men vi har stadig noget tilbage, og det har vi givet til Nordjysk Fødevareoverskud. Så kan endnu flere trængende få glæde af det, for fetaen fejler ingenting, fortæller leder af centret, Arno Dan Christensen. 

 
 

I bytte for den overskydende feta, kunne Røde Kors i går tilbyde beboerne noget helt andet end feta. Det var noget, der var populært. 

- Vi har fået en masse andet mad. Både kartofler, salater og en masse blandet frugt og grønt. De stod i kø for at få den gode mad. Og det er jo fint, at de først kan spise sig tykke og fede i ost, og så få en masse frugt og grønt, siger Arno Dan Christensen. 

 
 

 På grund af stramninger af embargoen mod Rusland endte Arla i december sidste år med omkring 80.000 kilo fetaost uden ende destination. Da osten ikke kunne bruges til noget, besluttede Arla at donere det hele til Røde Kors. Efterfølgende i de seneste måneder, er pallerne med fetaost væltet ind os asylcentrene. 

- Jeg er så glad for det her, og det betyder så meget for os her på centret. Også er det jo godt, at den feta, som beboerne ikke kan spise, kan komme andre til gode, siger Arno Dan Christensen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland