Efter kritik fra lydbranchen: Musikkens Hus stopper med at leje udstyr af ledende medarbejder

Musikkens Hus stopper øjeblikkeligt med at leje udstyr af en ledende medarbejder, ligesom man heller ikke længere vil udleje sit udstyr.

Musikkens Hus retter ind, efter at flere aktører i den nordjyske lydbranche over for TV2 Nord har beskrevet det som en besynderlig praksis og konkurrenceforvridende, at Musikkens Hus har lejet lydudstyr af en ledende medarbejder, som ved siden af sit job i Musikkens Hus også driver privat lydvirksomhed.

Musikkens Hus har ligeledes lejet sit eget lydudstyr ud på det private marked, og også det har medført kritik fra lydbranchen og fra lokale politikere.

Den massive kritik fik 3. april ledelsen og bestyrelsen i Musikkens Hus til at sende en mail til TV2 Nord, hvori de skrev, at de godt kunne se, at praksis med ind- og udlejning af udstyr til en ledende medarbejder kunne virke uhensigtsmæssig, og at de derfor ville ændre praksis på området.

Det blev ikke nærmere beskrevet, hvad Musikkens Hus ville ændre, men nu er der kommet en uddybning fra Musikkens Hus. De skriver i en mail til TV2 Nord:

"Musikkens Hus har valgt at stoppe aftalen med den ledende medarbejder om mulighed for indlejning af lydudstyr fra eget firma til Musikkens Hus. Musikkens Hus har desuden valgt at stoppe al fremtidig udlejning af lydudstyr ejet af Musikkens Hus. Begge dele er stoppet med øjeblikkelig virkning."

Musikkens Hus modtager omkring 14 millioner kroner om året i offentlige tilskud. Institutionen har lejet udstyr af den ledende medarbejder for 920.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland