Eftersøgning af 60-årig indstillet

Søværnets Operative Kommando har på grund af mørket afblæst eftersøgningen af den 60-årige mand fra Hirtshals, der er forsvundet til søs.  

Kort før klokken 18 sendte Søværnets Operative Kommando (SOK) endnu en helikopter i luften for at lede efter manden, der sidst er blevet set mandag klokken 13, hvor han var ude at fiske.

Både SOK, redningsstationen i Hirtshals og Nordjyllands Politi har i dag ledt intensivt efter manden. Der ledes både med redningsbiler langs med kysterne og med flere skibe op til 30 sømil fra Hirtshals Havn. 

En helikopter og et fly har allerede i løbet af dagen søgt efter manden - dog uden held.  Og kort før klokken 18 sendte SOK altså endnu et fly i luften.

Eftersøgningen blev sat i gang tirsdag middag, da den 60-åriges bekendte efterlyste ham, fordi han ikke var kommet tilbage fra sin fisketur. Den 60-årige havde lånt en mindre fiskekutter af den bekendte, og han blev urolig, fordi han ikke havde leveret den tilbage.

Den 60-årige sejlede i en ti meter lang fiskekutter af lyseblå glasfiber af mærket HG 37 PUK. Styrehuset er hvidt med rødt tag. Den blev sidst set cirka 35 sømil vest for Hirtshals.
SOK betegner den 60-årige som en erfaren fisker. Han var det eneste besætningsmedlem. 

Det forventes, at Søværnets Operative Kommando genoptager eftersøgningen tirsdag morgen.


Seneste nyt

fra Nordjylland