Egense Strand Camping ikke knækket af brand - åbner 1. april

Trods onsdagens voldsomme brand satser ejer af Egense Strand Camping, Laila Riise, stærkt på at åbne pladsen til sæsonstart 1. april.

Godt nok har ejer Laila Riise og hendes mand ikke deres hus længere, efter en voldsom brand raserede det onsdag eftermiddag. De fik ingenting reddet ud af flammerne, ikke engang et stykke tøj at tage på kroppen.

Men dagen derpå er de alligevel sikre i deres sag: Egense Strand Camping åbner som planlagt den 1. april, når den nye campingsæson starter.

- Det er planen lige nu, ja. Vi har mange fastliggere, der kommer fra den 1. april, og vi har også andre reservationer på plads allerede. Selve campingbygningerne blev heller ikke ramt af flammerne. De er vandskadede, men det burde vi kunne nå at få i orden, siger Laila Riise, der har haft Egense Strand Camping siden 2005. 

Hun fortæller, at hun og hendes mand foreløbig skal bo i et sommerhus den næste uges tid. Derefter regner hun med, at der bliver sat en boligpavillon op på campingpladsen til dem, så de kan være med i arbejdet med at få campingpladsen klar.

- Vi har det vel udmærket. Men vi er sådan på randen af gråd hele tiden. Men vi er også klar på at arbejde videre, siger Laila Riise.

Branden begyndte ved middagstid  onsdag og skyldtes formentlig en gryde, der var blevet glemt på et komfur i parrets private bolig. Ilden spredte sig hurtigt og fik godt fat i hele huset på grund af den kraftige blæst.

På grund af vinden blev den store mængde røg fra branden sendt ned over Kystvej, som politiet valgte at lukke en overgang. Det betød, at færgen mellem Egense og Hals også holdt stille i flere timer.

Ifølge politi og brandvæsen blev branden begrænset til privatboligen. Resten af campingpladsen gik fri af flammerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland