EH Aalborg nedkæmpet i sidste minut

EH Aalborg var foran det meste af kampen mod Skanderborg. Alligevel måtte de nordjyske kvinder se sig slået på målstregen.

For anden kamp i træk var EH Aalborg den ene part i et bundopgør i kvindernes håndboldliga. Onsdag fik EH Aalborg sæsonens første sejr, da de storsejrede ude mod Ajax København. Lørdag skulle EH Aalborgs kvinder så en tur til Skanderborg for at spille mod tabellens nummer 11.

Og det er to klubber, som kender hinanden særdeles godt. Begge klubber er nemlig oprykkere og har derfor spillet mod hinanden i den foregående sæson i 1. division.

Fra start så det dog ud til, at det kun var udeholdet, der havde forberedt sig på kampen. EH Aalborg buldrede derudaf og nåede at være foran med 2-9, før hjemmeholdet vågnede op.

Skanderborg satte fem ubesvarede point på tavlen og viskede dermed Aalborg flotte start ud. Holdene fulgtes ad frem til pausen, hvor EH Aalborg dog var foran med en enkelt ved stillingen 10-11.

Overhalet på målstregen

I anden halvleg forblev spændingen intakt. Selvom EH Aalborg beholdt føringen dybt ind i anden halvleg, så var hjemmeholdet ikke længere væk end højest fire mål. Med fire minutter tilbage af kampen formåede Skanderborgs Trine Knudsen at udligne den føring, som aalborgenserne havde haft siden starten af kampen.

Kort efter bragte østjyderne sig i front for første gang i kampen, men føringen blev hurtigt udlignet af EH Aalborgs Emma Seffin.

Kort efter fik Seffin muligheden for at bringe nordjyderne på sejrskurs, men hun brændte fra venstrefløjen og gav dermed Skanderborg muligheden for at hive sejren i land.

I første omgang misbrugte Skanderborg muligheden, da Aalborg målmand, Emma Friberg, reddede en afslutning. Men bolden gik ud til et indkast til Skanderborg, og efter et par afleveringer kunne Sidsel Mejlvang sende bolden ind bag EH Aalborg-målmanden til en sejr til Skanderborg på 22-21.

Med lørdagens nederlag bliver EH Aalborg liggende med to point på næstsidstepladsen, ét point foran Ajax København.