Ejer af skoleruin får strakspåbud

"Adgang forbudt - nedstyrtningsfare". Sådan står der på skilte, som Frederikshavn Kommune har sat op omkring den nedlagte realskole i Dybvad efter en inspektion af bygningen. 

Undersøgelsen af den gamle skoleruin i Dybvad har fået Center for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune til at udstede et strakspåbud til ejeren af skolen.

Bygningen, som er i fare for at styrte sammen flere steder, skal sikres, og der skal sættes hegn op omkring grunden, så borgere ikke kan komme tæt på bygningen. Sådan er den klare besked til ejeren fra Frederikshavn Kommune.

- Den står som en tom skal. Derfor er fundamentet ikke så sikkert længere. Vi har givet et strakspåbud. Ejeren har indtil den 4. januar til at bringe forholdene i orden, siger chef for Teknik og Miljø i Frederikshavn Kommune, Birthe Dilling Berg.

Der er lukket mange nordjyske skoler, og en del af dem er endt som tomme bygninger i lokalsamfundene.

Frederikshavn Kommunes inspektion af den gamle skole i Dybvad er sket, efter beboerne omkring skolen i mandags i nyhederne på TV2 Nord fortalte om, hvordan den forladte skolebygning har været et tilholdssted for unge i weekender, og at de mente, at det var livsfarligt at komme tæt på bygningen.

Derfor er de glade for kommunens reaktion.

- Det er en god julegave at få. De af os, som er naboer, har tit tænkt, hvad gør vi, hvis der skete noget, og hvem skulle opdage det? Hvis der skete noget, ville det være en katastrofe for dem, det gik ud over, siger Jesper Koldtoft, som udover at være genbo til skolen også er formand for Dybvad Borgerforening.

Går dialogens vej

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Sali-Alcin Ismail, som ejer den gamle skole i Dybvad. Frederikshavn Kommune har også uden held forsøgt at komme i kontakt med Sali-Alcin Ismail, som bor i Odense. Hans advokat har fredag henvendt sig til kommunen.

Skolen er en skamplet for en by som vores, siger formanden for Dybvad Borgerforening Jesper Koldtoft.
Skolen er en skamplet for en by som vores, siger formanden for Dybvad Borgerforening Jesper Koldtoft.
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

- Vi har en forventning om, at han reagerer på strakspåbuddet. Derfor er vores indgangsvinkel i første omgang dialog. Vi forventer en positiv dialog, og at han heller ikke ønsker, at der sker noget for personer omkring hans ejendom, siger Birthe Dilling Berg.

Hvis ejeren ikke opfylder påbuddet vil kommunen selv udbedre forholdene. Regningen for det arbejde ender så hos ejeren, Sali-Alcin Ismail.

Den gamle real skole i Dybvad i fare for at styrte sammen.

Seneste nyt

fra Nordjylland