Eksotisk supermarked hitter som aldrig før

Et supermarked i Aalborg, der sælger varer fra hele verden, har over det seneste år fordoblet deres omsætning. Den seneste succes skyldes ikke mindst de omkringboende flygtninge og indvandrere. Derudover har etniske danskere også fået øjnene op for de udenlandske produkter.

Butikken QB Royal Fruit i Danmarksgade i Aalborg er blevet et multikulturelt handelssted midt i det centrale Aalborg, hvor nationaliteter fra hele verden hver dag støder ind i hinanden.

Hadi Quaomi har i snart 10 år solgt frugt og grønt i Aalborg - men aldrig har det været så tralvt som nu.

- Det er det faktisk ja, det er rigtigt sjovt. Man møder så mange mennesker, siger han.

QB Royal Fruit ligger i hjertet af Aalborg tæt på det gamle Park Hotel, der nu huser flygtninge. Det er især dem og omkringboende indvandrere, der har fået salget til at eksplodere.

- Folk får det, de har brug for. Mange af de ting, vi har, har man ikke i supermarkederne. Alle bliver behandlet ens. Det er lige meget, om man er jøde, kristen eller muslim.

QB Royal Fruit sælger alt fra afrikanske frugter til tyrkiske fladbrød. Flere etniske danskere har også øjenene op for de udenlandske produkter i butikken.

Butikken er blevet en blanding af hele verdens kulturer - med fuldt fokus på mad og uden konflikter og had.

- Herinde er der ikke noget negativt. VI tager kun det positive og lægger det negative til side, siger Hadi Quaomi.

Nu håber han på, at butikken kan fortsætte med at ryste Aalborgs forskellige kulturer sammen.

Vi kan allerede se fremgangen. Der er mange - også danskere - der kommer herind og snakker sammen om opskrifter, slutter han smilende.


Seneste nyt

fra Nordjylland