Elektroniske fælder har slået 50.000 rotter ihjel

Flere parker i Aalborg har i den seneste tid været invaderet af rotter. I Frederikshavn Kommune er man heller ikke fri for de firbenede skadedyr, men her har kommunen taget et effektivt middel i brug mod rotterne.

Det giver et smæld, og så er der en rotte mindre i kloakkerne i Frederikshavn Kommune. I de seneste tre år har kommunen haft elektroniske rottefælder monteret i kloakker ved skoler, daginstitutioner og idrætshaller, og det har været særdeles effektivt.

De elektroniske fælder, som spidder rotterne ihjel, har dræbt mindst 50.000 rotter i Frederikshavn Kommune, siden de første fælder blev sat op for tre år siden. Fælderne sidder monteret i kloakrøreret ved den sidste brønd, før røret løber ind i en bygning. Det betyder, at både rotter og spildevand er tvunget til at passere den. Når det sker, bliver fælden aktiveret.

- Så kommer der et hav af spyd ud, og de kommer med sådan en kraft, at de skyder lige ned i ryggen på rotten, siger Peter Nielsen, som er teamleder ved Park & Vej i Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune har 110 elektroniske rottefælder monteret. Park & Vej kan fra en computer holde øje med, hvornår fælderne bliver aktiveret. Der bliver også sendt en besked, hvis der er problemer med fælden eller batteriet er ved at løbe tør for strøm.

- Vi kan jo ikke nå at køre fra Skagen til Voerså tre gange på én dag, så vi følger dem simpelthen via computeren, og kan rykke ud til en fælde, hvis der er et problem, siger Peter Nielsen.

Når en rotte er blevet spiddet ihjel, bliver den skyllet ud i hovedkloakken af spildevandet. Der bliver således ikke brugt gift mod rotterne, og ifølge Peter Nielsen er de elektroniske fælder et effektivt middel i rottebekæmpelsen.

- Vi hører ikke noget om rotter. Det er altid er et godt tegn. Så jeg synes, de har hjulpet, siger han.

Indtil videre er det kun omkring kommunale bygninger, at de elektroniske rottefælder er monteret, men måske kan de finde vej til endnu flere kloakker i fremtiden.

- Hvis man laver en villavej, så lukker man helt ude for enden af villavejen, og så kommer der ikke flere rotter derind. Det er noget af det, vi arbejder rigtig meget på at få trumfet igennem i fremtiden, siger Peter Nielsen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland