En fremmed flyttede ind: Stjal adresse for at få CPR-nummer

Et par fra Elling føler sig taget som gidsel af en ungarsk kvinde. Hun har forfalsket et dokument og brugt det som bevis for, at hun har bopæl hos dem, så hun kan få ophold i Danmark og CPR-nummer.

Ifølge papirene bor ægteparret Petsy og Gijsberthus Ouwehand Norðberg i Elling sammen med en Ungarsk kvinde. De vidste det bare ikke. 

I starten af maj begynder der pludselig at komme breve til den ungarske kvinde i ægteparrets postkasse.

- Vi startede med at få et brev, som var indkaldelse til Sprogskolen i Frederikshavn, siger Petsy Ouwehand Norðberg

Da der kommer indkaldelse til undersøgelse på sygehuset og brev med CPR-nummer til den 31-årig ungarske kvinde, begynder parret at undersøge sagen med den nye beboer på adressen nærmere. 

- Vi ringer til Frederikshavn Kommune for at spørge, om der er flyttet en ind på vores adresse, og det får vi af vide, at der er, siger Petsy Ouwehand Norðberg.

De beder om, at få vedkommende slettet fra adressen, men det skal vise sig at være umuligt. Kvinden skal nemlig selv sige, at hun ikke bor på adressen, før hun kan blive fjernet.

Kan ikke slettes fra adressen
Det er Borgerservice i Aalborg, som har udstedt CPR-nummer til kvinden med den nye adresse i Frederikshavn Kommune. For at få CPR-nummer skal man som EU-borger overfor kommunen dokumenterer, at man har adressen i Danmark.

Det har den ungarske kvinde gjort med et brev, som hun har underskrevet ved at bruge Petsy Ouwehand Norðbergs navn. 

- Det er i hvertfald opdigtet. Jeg har ikke skrevet frt, siger Petsy Ouwehand Norðberg.

Parret gør Borgerservice i Aalborg opmærksom på det falske dokument for at få den ungarske kvinde slettet fra adressen. Det kan dog ikke lade sig gøre, da man i Borgerservice ikke mener, at der er sket en fejl. 

I et svar til parret skriver Aalborg Kommune, at hvis de mener, at dokumentet bærer falsk signatur, så må de lægge sag an mod kvinden. 

- Jeg synes, at det er flabet. Jeg føler ikke, at jeg bliver taget seriøst, siger Petsy Ouwehand Norðberg. 

På Borgerservice i Aalborg ønsker Borgerservicechef Dorthe Jespergård ikke at stille op til interview, men siger, at man kigger på sagen. Heller ikke på Borgerservice i Frederikshavn Kommune vil borgerservicechef Gitte Munch kommentere sagen og henviser i øvrigt til Borgerservice i Aalborg. 

Kvinden er meldt til politiet
Ægteparret Norðberg har nu meldt den ungarske kvinde til politiet.

- Vi efterforsker sagen og har sagen som dokumentfalsk, siger efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi Peter Skovbak.

Den ungarske kvinde er officielt rejst ind i Danmark d. 17. maj som arbejdstagende og hun har fået indrejsen godkendt af Aalborg Kommune. Hun har aldrig boet på adressen i Elling.

- Det er svært at sige, hvad motivet er, men det kan være noget med ophold eller noget med arbejde, siger Peter Skovbak.

I Elling kæmper ægteparret videre med myndighederne for at få den mystiske ungarske kvinde slettet fra adressen. 

Ægteparret her fra Elling oplever i øjeblikket, at en ukendt ungarsk kvinde har fået myndighederne til at tro på, at hun bor hos dem i deres hus.

Seneste nyt

fra Nordjylland