En Michelinstjerne vil løfte hele Nordjylland

Nordjylland fik ingen stjerner ved mandagens præsentation af Michelinguiden for 2018. Men bare en enkelt stjerne vil løfte gastronomien og turismen i hele landsdelen.

Mortens Kro, Ruths Gourmet, Bühlmann og resten af de nordjyske toprestauranter holdt mandag aften vejret forgæves, da der blev uddelt Michelinstjerner til de bedste nordiske restauranter.

Nordjylland har aldrig fået en Michelinstjerne, og efter mandagens præsentation af 2018-udgaven af den anerkendte spiseguide, står det fast, at der stadig ikke er drysset gastronomisk stjernestøv ud over det nordligste Danmark.

Indehaver af Mortens Kro i Aalborg, Morten Nielsen, sagde umiddelbart efter stjerneuddelingen, at han var skuffet, men ikke overrasket, da Michelinguidens anmeldere ikke umiddelbart har vist sig i det nordjyske det forgangne år.

Og netop det, at guidens folk overhovedet kommer til landsdelen er første skridt mod en stjerne. Dernæst er der flere faktorer, der spiller ind på, om der så rent faktisk falder stjerner af, siger den tidligere madanmelder og madskribent, Mads Stenstrup, som i dag er kommunikationskonsulent for GastroNorth, som er et netværk af nordjyske toprestauranter.

- De ser først og fremmest på, hvad det er for en kvalitet mad, der bliver serveret, og hvad det er for en personlighed, der står bag, og holder man et konstant, højt niveau. Særligt det med personlighed kan være interessant. Vi ved godt, at der er en masse mennesker, der kan synge rigtig godt, men det er kun nogle enkelte, der bliver popstjerner, og det er jo fordi, de har en særlig personlighed. Det gælder også, når vi taler toprestauranter, siger Mads Stenstrup.

Det vil ikke bare få en enorm betydning for den nordjyske restaurant, der skulle være så heldig og dygtig at få en Michelinstjerne. Det vil være vigtigt for hele Nordjylland, hvis der skulle lande en stjerne i regionen.

- Det betyder noget for hele turisterhvervet i Nordjylland. Det kommer ikke bare til at betyde noget for Mortens Kro eller Ruths Hotel. Det vil komme til at betyde noget for samtlige restauranter. I hvert fald samtlige gode restauranter, for så vil der komme flere gastro-interesserede turister fra udlandet, rigtig mange flere, som man har set i Århus og andre steder. De skal jo spise nogle andre steder på dag to, og det til komme til gavn for de øvrige restauranter, siger Mads Stenstrup.

Restaurantnetværket GastroNorth har sat sig som mål at der skal hentes mindst én Michelinstjerne til Nordjylland senest i 2020.


Seneste nyt

fra Nordjylland