En nordjyde anholdt i kæmpe international narkoaktion

En nordjyde er blandt de 18 personer, der er anholdt i en stor europæisk narkoaktion, hvor over et ton hash er beslaglagt. Det oplyser politiinspektør Brian Olsen til TV2Nord.

Personen er fra Himmerlandsområdet og blev tidligere onsdag anholdt af Nordjyllands Politi i den koordinerede europæiske narkoaktion. Brian Olsen kan ikke oplyse yderligere om den anholdte, men kan afvise, at der på adressen er fundet narko, så det er endnu uvist, hvilken rolle den anholdte nordjyde ifølge politiet spiller i i den sammenhæng.

Det er den Særlige Efterforskning Vest, der står i spidsen for politiaktionen, og lederen herfra Brian Olsen oplyser, at de 18 personer, der er anholdt, nu sigtes for at være en del af international narkoring, der har smuglet flere tons hash, som bl.a. er endt flere steder i Danmark.

Politiet i Danmark, Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien slog onsdag til i en nøje planlagt og koordineret aktion efter flere måneders efterforskning. Ud over udenlandsk politi fik SEV god assistance fra Sydøstjyllands - , Nordjyllands - og Østjyllands Politi.

14 blev anholdt i Danmark, tre i Sverige og en i Holland. 

Under efterforskningen af narkoorganisationen har politiet beslaglagt i alt 1.324 kilo hash og 11 kilo kokain. Heraf  510 kilo hash under onsdagens aktion. Derudover er der blevet beslaglagt store pengebeløb.

I forbindelse med indsatsen er der foretaget en lang række ransagninger og undersøgelser i andre lande, der også har ført politiet på sporet af andre narkosager med andre gerningsmænd. I de andre sager er der samlet blevet beslaglagt yderligere 500 kilo hash, 42 liter amfetaminolie, der svarer til ca. 160 kilo amfetamin, 20 kilo kokain, to kilo heroin og 88 kilo amfetamin.

- Vi har løbende holdt møder rundt i Europa for at koordinere indsatsen, så vi kunne slå til på det rigtige tidspunkt. Det er det gode samarbejde på tværs af kreds- og landegrænser, der gør, at vi har kunnet optrevle så stor en narkoorganisation og få en meget stor mængde narko væk fra gaden, siger Brian Olsen, politiinspektør og leder af den Særlige Efterforskning Vest.

Hovedparten af de anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør i løbet af torsdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland