Endnu en sommerhusbrand: Forbipasserende bekæmpede flammerne

Endnu engang er et stråtækt sommerhus i Fjerritslev-området blevet sat i flammer. Forbipasserende nåede dog at bekæmpe ilden så meget, at skaderne er begrænsede.

Nordjyllands Beredskab og Nordjyllands Politi er torsdag aften rykket ud til endnu en brand i Fjerritslev-området. Branden formodes, ligesom de seks foregående at være påsat.

Der er tale om en brand i en stråtækt ejendom på Grønnestrandvej, der bruges som sommerhus og vagtchef ved Nordjyllands Politi oplyser at ilden er startet i tagets udhæng. Han er ikke i tvivl om, at branden er påsat.

Almindelige patruljer og hundepatruljer blev med det samme sendt til stedet, ligesom en indsatsleder rykkede ud.

Nordjyllands Beredskab modtog anmeldelse om branden klokken 18.27 og rykkede ud med en slukningsenhed fra Fjerritslev.

Det var forbipasserende, der opdagede branden, og de gik selv igang med at bekæmpe ilden indtil brandfolkene nåede frem. Klokken 19 var branden under kontrol og beredskabet arbejdede på at sikre, at ilden ikke ulmer videre i stråtaget, som man har været nødt til at fjerne en del af.

- Men skaderne begrænser sig til taget. Vi har ikke brugt ret meget vand, og nu skal vi have fat i ejeren, så vi kan komme ind i huset og se om der er sket røg- eller vandskader indenfor.

Branden er den syvende sommerhusbrand i området siden 6. oktober. Alle brandene menes påsatte og i alle tilfælde er der tale om stråtækte huse. Dertil kommer en brand i en fiskekutter på Thorup Strand, en påsat bilbrand i Fjerritslev by og en storbrand i et halmlager i udkanten af Fjerritslev. Om der er sammenhæng mellem alle brandene vides ikke, ligesom det endnu er uvist om brandene i henholdsvis fiskekutteren og halmlageret er påsatte.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland