Et stik nærmere oplevelsescenter

Det store maritime oplevelsescenter Vestre Fjordpark i Aalborg kom tirsdag et stik nærmere at blive en realitet, da der blev taget første spadestik til stedet

Det er det efterhånden nedslidte friluftsbad, der nu får sig en ordentlig overhaling til omkring 65 millioner kroner.

- Vi har gravet dybt i de historiske arkiv og har fundet ud af, at det første navn faktisk var ”fluepapiret”, forklarede rådmand for sundheds- og kulturforvaltningen Mads Duedahl (Venstre) i forbindelse med første spadestik.

Med en dagstemperatur på seks grader og en vandtemperatur på bare tre grader, denne tirsdag var der dog ikke rift om at nyde det kommende rekreative område, der fra næste år slet og ret får navnet Vestre Fjordpark.

Men det er planen, at stedet igen skal blive et fluepapir.

Til juni næste år åbner Vestre Fjordpark, som et oplevelsescenter på hele 165.000 kvadratmeter med gratis adgang. Over 40 lokale foreninger har bidraget til at ideudvikle området. Projektet har som mål at badearealerne har 120.000 gæster i 2018, og at interessen for området bare vil stige og stige.

Den nye fjordpark bliver samlingssted for alle, der har lyst til at svømme, sejle i kano eller kajak, windsurfe, vinterbade eller bare nyde solen og naturen ved fjorden.

Fjordparken kommer til at indeholde faciliteter til lokale foreninger og natur- og kulturformidling.

- Det kommer til at betyde rigtigt meget for hele Aalborg, det er byens sjæl. Nu bliver stedet, som efterhånden er nedslidt, renoveret og bliver til en grøn oase, hvor man kan være sammen med familie og venner, siger rådmand Mads Duedahl (Venstre).


Seneste nyt

fra Nordjylland