EU-projekt i Frederikshavn skaber relationer på tværs af grænser

I Frederikshavn sælger danske og udenlandske studerende i fællesskab produkter fra deres respektive lande til nordjyder. Alt sammen for at lære hinanden bedre at kende gennem et EU-projekt.

Pynt til sko og skønhedsprodukter er bare nogle af de ting, som vises frem på Fisketorvet i Frederikshavn fredag. Her er elever fra Spanien, Belgien og Østrig i denne uge samlet for at deltage i EU's Erasmus+ projekt sammen med Frederikshavn Handelsgymnasium. Eleverne forsøger at sælge produkter fra deres hjemland til lokale i Frederikshavn.

Erasmus+ skal være med til at styrkesamarbejdet på tværs af EU's grænser, hvor udvekslingsstuderende blandt andet også bor hos lokale familier i Nordjylland. 

- Det er fantastisk. Jeg har fået nye venner, set folks produkter, og jeg bor hos en værtsfamilie, så jeg lærer om ny og anderledes kultur, siger Angie Rangel fra Belgien, som er en del af Erasmus+ projektet. 

Årligt har Erasmus+ projektet en pulje på knap 15 milliarder EURO, som giver over fire millioner europæere mulighed for at studere og arbejde i Europa, og det kan ifølge koordinator Lene Porsborg være med til at åbne deres øjne for, hvilke muligheder de har. 

- Det er vigtigt for dem at have kendskab til, at der er andre muligheder end at arbejde og studere i Danmark. Når de har taget deres studentereksamen, kan de komme ud og arbejde eller studere i udlandet, og det er vigtigt at give dem lyst til det, koordinator for projektet Lene Porsborg. 

Pigerne, der står i standene på Fisketorvet sammen med elever fra Frederikshavn Handelsgymnasium, deltager i projektet i to år og har indtil nu besøgt Gran Canaria, Østrig og efter Danmark slutter de af i Belgien. 

- Jeg håber, jeg får nogle nye venner ud af det her projekt. Og når jeg er 30 år, håber jeg, at jeg kan se tilbage og tænke på, hvor heldig jeg var for at være med i det her projekt og være virkelig glad, siger Angie Rangel fra Belgien. 

Se hvad pigerne på udvekslingen havde medbragt fra deres hjemland til standen i Frederikshavn.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland