EUC Nord-elever vinder bronze i iværksætteri

En opfindelse lavet af fire Hjørring-elever vandt onsdag aften bronze ved en iværsætterkonkurrence for unge.

En lettere arbejdsgang og en økonomisk besparelse. Det er to klare gevinster ved opfindelsen Cuffer som fire elever fra EUC Nord i Hjørring står bag.

Og det er faktisk gevinster så klare, at de fire studerende onsdag vandt bronze ved DM i Entreprenørskab - Company Programme - et undervisningsforløb, hvor elever på ungdomsuddannelserne bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter.

Med tredjepladsen fulgte en check på 4000 kroner, som de fire opfindere: Mads Birk, Frederik Hansen, Martin Brandt og Niels Chr. Nielsen, fik overrakt af Prins Joachim og Prinsesse Marie.

- Det er fantastisk at vinde! Det har været sjovt, spændende og meget lærerigt at arbejde med at udvikle idéen. Vi har fået et stort netværk, og nu skal vi arbejde videre og have realiseret vores idé til en virksomhed, lød det fra gruppen, da de vandt. 

Vi har fået et stort netværk, og nu skal vi arbejde videre og have realiseret vores idé til en virksomhed

Cuffer er en opfindelse til sundhedsvæsnet, der vil lade sundhedspersonalet spare tid på gennemskylning af infusionssæt. Tid, der enten er sparet økonomisk eller som kan bruges på patientpleje.

De fire Hjørring-elever måtte, ligesom de 45 andre hold se sig slået af opfindelsen Subreader som elever fra Learnmark Horsens deltog med. Subreader er en app, der kan undertekster fra TV og film højt for ordblinde. 

 
 
Foto: Fonden for Entreprenørskab

Vinderne blev fundet efter en intensiv dag hvor de unge skulle bevise, at de har styr på både forretningsplan, markedspotentiale og levere et stærkt pitch overfor dommerne.

- Niveauet i år har været imponerende højt, så det er nogle velfortjente vindere. Samtidig vi ved, at når eleverne møder entreprenørskab og iværksætteri i skolen og afprøver det i praksis, så udvikler de nogle kompetencer, som er meget værdifulde, når de skal ud på arbejdsmarkedet om nogle år, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Fonden for Entreprenørskab står bag DM i Entreprenørskab med støtte fra Nordea og i stærkt samarbejde med Dansk Industri, som ser et stort potentiale i de unge iværksætterspirer.

- Vi ser i øjeblikket en yderst positiv udvikling blandt unge, hvor der er flere og flere, der ønsker at etablere deres egen virksomhed. Det er en god udvikling, der er vigtig for Danmark. Derfor skal vi som samfund være med til at skubbe yderligere til udviklingen, og det gør vi blandt andet med Danmarksmesterskabet i entreprenørskab, siger Kent Damsgaard, vicedirektør, DI. 


Seneste nyt

fra Nordjylland