Eventmagerens sælsomme nærdødsoplevelse fik hende til at skifte kurs

34-årige Kathrine Skovsgaard er eventmager med fuld fart på. En sælsom rejse og en nærdødsoplevelse fik hende til at stoppe op, leve i nuet og finde sig selv.

Kathrine Skovsgaard fra Ørsø ved Dronninglund har altid haft gang i mange ting. Hun har været flinkeskolepigen med topkaraktererne, men hendes perfekte verden ramlede, da hendes far blev syg af kræft og døde:

- Det er dér, jeg beslutter mig for: Hvis man skal gøre noget, så skal man gøre det nu! Det kan ikke nytte at gå her i en offertilstand. Og vente og vente og vente. Vi kan faktisk dø i morgen, fortæller Kathrine hjemme i lejligheden i Aalborgs midtby.

Kathrine Skovsgaard, der efter gymnasiet tog til Hamborg for at arbejde med mode og modeshows, besluttede sig ved den lejlighed for at blive iværksætter og starte sit event-firma op i Aalborg. Der kom hurtigt gang i firmaet, og Kathtrine knoklede.

 Sælsom nærdødsoplevelse

Efter en lang periode med mange events og et konstant arbejdspres tager Kathrine og hendes daværende kæreste på en snorkleferietur til Samos. Mens de som de eneste er i vandet og snorkler, dukker der pludselig en stor sæl op lige foran dem:

- Hvorfor er der ikke nogen i vandet? Hvorfor kigger de alle sammen herud? Og så får jeg bare sådan en: Er der noget galt? Er den farlig? Kan den bide? Kan den gøre et eller andet? Og så lige pludselig bliver jeg bidt, fortæller Kathrine, der stadig husker følelsen tydeligt:

quote Altså, jeg er fuldstændig i panik. Og skriger bare sådan: Den BED mig! Den bed mig!

Kathrine Skovsgaard

- Altså, jeg er fuldstændig i panik. Og skriger bare sådan: Den BED mig! Den bed mig! Og så bider den mig igen, husker Kathrine Skovsgaard.

Ingen andre badegæster kommer parret til undsætning, og da Kathrine endelig får kæmpet sig tilbage til strandkanten, kommer sælen igen op mellem hendes ben og bider hende en sidste gang.

Ny selvindsigt og nyt liv

Nærdødsoplevelsen med sælen på Samos får Kathrine bagefter behandlet sammen med en psykolog og stresscoach. Her indser hun, at mange mennesker er som den sæl og "river og flår i hende og vil have en bid".

Hun lærer at sige fra, mærke efter i sin krop via yoga, meditation og mindfulness. At være tilstede i nuet, alene og i godt selskab med sig selv - også på ferie til Bali: 

- Det var vildt fedt faktisk at være så meget i sig selv, at jeg tænkte: Jeg skal ikke være i et projekt for at være lykkelig. Jeg skal ikke være sammen med ham eller hende - hvis det nu skulle udvikle sig til, at man kunne blive forlelsket i det samme køn. Men det er ikke noget, der skal komme udefra. Det skal komme indefra. Så lige nu er jeg faktisk sådan tilpas i et forhold med mig selv, fortæller Kathrine, der blandt andet står bag den årlige Pride-festival i Aalborg.

Få meget mere at vide om Kathrine Skovsgaard, når hun fortæller om sit livs Højdepunkt, Lavpunkt, Vendepunkt, Punktum og meget mere i udsendelsen søndag den 14. oktober. Programmet begynder klokken 19.45 på TV2 Nord og fortsætter på Salto frem til klokken  20.20

Se snigpremiere her

Se hele serien Portrætter Punkt for Punkt her


Seneste nyt

fra Nordjylland