Få fjollede fejltrin: Dramaskole Vendsyssel

 Få fjollede fejltrin: Dramaskole Vendsyssel

Vendsyssel Teater og Den Musiske Skole, Hjørring, slår i denne uge dørene op for en ny fælles succes: Få Fjollede Fejltrin - Dramaskole Vendsyssel.

Vendsyssel Teater og Den Musiske Skole
Samarbejdet er blevet til som følge af en regional satsning indenfor talentudvikling og vækstlag, som Vendsyssel Teater og Den Musiske Skole i fællesskab har taget til sig.
Og den skal syde og boble af fælles aktiviteter mellem dramaskole elever, talentlinje musikere, MGK'ere og Balletskole Nord børn.
Og det er med til at gøre den nye dramaskole unik.

Teaterteknik til børn
Souschefen og en af initiativtagerne til skolen på Vendsyssel Teater, Thomas Østergaard, siger:
- Dramaskolen har som sit fornemste formål at introducere børnene til teatrets teknikker og verden. Det er væsentligt, at børnene får fornemmelsen af at være i et professionelt miljø, i kyndige hænder, trygge rammer og alligevel også smager på alvoren.

75 elever på dramaskolen
Dramaskolen har nemlig flere strenge at spille på, i kraft af det tværfaglige samarbejde over gården i Dronningensgade. Både Den Musiske Skole og Vendsyssel Teater glæder sig over den store succes, - med 75 elever er dramaskolen pludselig et stort aktiv i Hjørring for både elever og kulturinstitutionernes ansatte.

Dramskolen fortsætter
Vendsyssel Teater og Den Musiske Skole vil begge som iværksættere gøre deres til, at dramaskolen fortsætter i de kommende år - med eller uden medfinansiering. Vendsyssel Teater vil investere både økonomi og ressourcer i dramaskolen, præcis som den musiske skole vil.

Og der er allerede nu flere planer for det videre forløb. Christian Larsen siger:

- Vi vil arbejde med udviklingen af det hele barn eller unge menneske, og på den måde kommer Dramaskolen til at ligge i tråd med værdier og metoder fra vores øvrige talentudvikling.
Nu får vi de første hold ind og kan danne os et indtryk af hvilket materiale vi har at arbejde med og hvilke perspektiver der er for dramaskolen indenfor det næste år.
Det vil - som i musikundervisning altid være meget personafhængigt, men vi kan allerede nu løfte sløret for at vi fra næste sæson planlægger at få noget TV-Film-teknisk undervisning med i dramaskolen, siger lederen af den Musiske Skole.

Gallashow
Få Fjollede Fejltrin - fejres i november.
Der er allerede planlagt et gallashow - en slags cabaret på Vendsyssel Teater med de 75 elever, nemlig d. 3. og 4. november.

Dramaskolens samlede budget er på 135.000 kr. heraf er en del regionale midler og resten er egenfinansiering/brugerbetaling.


Seneste nyt

fra Nordjylland