Fagorganisationer: Kommunen har givet vores medlemmer mundkurv på

Tre fagorganisationer siger, toppen af den kommunale ledelse i Rebild Kommune har givet tillidsrepræsentanter mundkurv på. Det er ifølge organisationerne sket i forbindelse med undersøgelse af arbejdsmiljøet.

Tillidsrepræsentanters opgave er at tale medarbejdernes sag overfor ledelsen. Denne opgave er tillidsrepræsentanter på Sundhedscenteret i Rebild, ifølge flere fagorganisationer, blevet forhindret i, da de i forbindelse med en undersøgelse af arbejdsmiljøet, angiveligt skulle have fået mundkurv på.

- Tillidsrepræsentanterne fik at vide at de ikke måtte tale med deres kollegaer eller deres nærmeste leder om undersøgelsen ved arbejdsmedicinsk klinik. Det er fuldstændig utilstedeligt – for så kan de jo ikke løse den opgave de har taget på sig, siger Lene Holmberg, der er kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland.  

Det er Dansk Sygeplejeråd, Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter, der er gået sammen om kritikken af Rebild Kommune. De mener, mundkurven kommer helt fra toppen af den kommunale ledelse i Rebild Kommune.

- Det var på et møde som kommunaldirektør Jes Lunde indkaldte til, at tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanterne fik mundkurv på, siger Lene Holmberg.

quote Jeg lægger ikke mundkurv på nogen som helst, når det handler om det generelle arbejdsmiljø. Der synes jeg tværtimod at tillidsfolkene skal være aktive og snakke med deres kolleger om hvordan situationen er

Jes Lunde, kommunaldirektør, Rebild Kommune

Kommunaldirektør i Rebild Kommune Jes Lunde bekræfter samarbejdet med Arbejdsmedicinsk Klinik, men afviser fuldstændig at tillidsfolkene har fået mundkurv på.

- Jeg lægger ikke mundkurv på nogen som helst, når det handler om det generelle arbejdsmiljø. Der synes jeg tværtimod at tillidsfolkene skal være aktive og snakke med deres kolleger om hvordan situationen er, siger kommunaldirektør, Jes Lunde.

Han fortæller dog også, at kommunen sammen med Arbejdsmedicinsk Klinik behandler en sag, hvor der indgår personsager.

- Og dem kan de ikke snakke åbent med deres kolleger om. Der har vi en tavshedspligt, og sådan har det altid været, siger Jes Lunde.

Dansk Sygeplejeråd, Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter sender torsdag et brev til kommunaldirektør Jes Lunde og byrådet i Rebild, hvor de fortæller om deres medlemmers oplevelser i sagen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland