Fårup sætter besøgsrekord

Flere mennesker end nogensinde besøgte i sommerlandets 38. sæson det nordjyske trækplaster.

656.904. Så mange gange har Fårup Sommerland budt velkommen til en gæst i den forgangne sæson. Det er cirka 15.000 flere end i den hidtidige rekordsæson i 2011.

- Vi er bestemt stolte af rekorden i antal besøgende - det markerer en milepæl i Fårups historie. Alligevel ser vi selvfølgelig gerne tallet vokse over de kommende år. Dog må vi erkende, at vores lokalområde ikke er kendt for en kraftig befolkningstilvækst, så væksten skal komme fra turister i Nordjylland. Og dem må der gerne komme mange flere af, siger direktør i Fårup Sommerland Søren Kragelund.

To ting i den netop afsluttede sæson har været stærkt medvirkende til rekordsæsonens resultat.

Den nye rutsjebane Orkanen har været den helt store publikumsmagnet. 419.732 gange har porten talt en passager, der på turen både kommer op i syvende sals højde og ned under vandoverfladen.

Rutsjebanen, der er sommerlandets hidtil største enkeltinvestering har da også modtaget hæder ud over gæsternes begejstring. I det tyske magasin Kirmes blev Orkanen kåret som Europas næstbedste nye rutsjebane.

Derudover har Fårup Sommerland for første gang nogensinde udvidet sæsonen for en enkelt uge efter sommeren var overstået. I sidste uge, efterårsferien, holdt sommerlandet nemlig åbent.

- Vi har oplevet meget stor tilfredshed med efterårsferien blandt vores gæster. Og vi er sikre på, at initiativet er med til at løfte nordjysk turisme på sigt, slutter Fårup-direktøren.


Seneste nyt

fra Nordjylland