Skyderiet på Skydebanevej: Fem års fængsel for drabsforsøg

En 24-årig mand er idømt fem år i fængsel for drabsforsøg i oktober sidste år.

En skudepisode sidste efterår endte denne torsdag med fem års fængsel til en 24-årig mand, der blev dømt for drabsforsøg. Dommeren lade vægt på, at den dømte, den 24-årige Raheem Pedersen, har hjulpet efterforskningen ved at give navne på medgerningsmændene og detaljer fra skudepisoden.  

Skudepisoden skete på Skydebanevej i Aalborg den 13. oktober sidste år. Hvor tre gerningsmænd skød og ramte en 25-årig mand. Offeret overlevede skudepisoden på trods af, at han blev ramt af flere skud.

Den ene af gerningsmændene, den 24-årige Raheem Pedersen, blev torsdag dømt fem års fængsel for forsøg på manddrab.

En anden af gerningsmændene er stadig på fri fod, og er stadig efterlyst af Nordjyllands Politi. Der er tale om en 34-årig mand der tidligere er idømt syv års fængsel for drabsforsøg. Den tredje gerningsmand, som den dømte har angivet, kommer aldrig til at afgive forklaring. Han døde få timer efter skyderiet i et trafikuheld, som ikke havde at gøre med drabsforsøget.

Hele skudepisoden var velforberedt, og Raheem Pedersen fortalte i retten torsdag, at alle tre gerningsmænd havde anskaffet sig våben i form af pistoler og én revolver. Og de havde fået elehuer og handsker, som de gemte i et kolonihavehus.

 
 
Foto: Per Frank Poulsen

I retten forklarede Raheem Pedersen, at de nøje planlagde hvor drabet skulle finde sted, og at planen fra start var, at offeret skulle dø. De tre ender med at lokke det 25-årige offer til at møde op på Skydebanevej lidt over midnat torsdag den 13 oktober. De to andre gerningsmænd presser herefter Raheem Pedersen, til selv at skyde manden. Raheem Pedersen fortæller, at han bliver truet, og det vil gå ud over hans familie, hvis ikke han gjorde det.  

Hvad der herefter sker er, at Raheem Pedersen tømmer sit pistolmagasin mod offeret, hvorefter Raheem Pedersen vender sig om og går, hvor der igen skydes mod offeret, der ligger ned.  Nordjyllands Politi har fundet otte patronhylstre på gerningsstedet. Retten kunne også oplyse, at offeret blev ramt af fire skud med skader i lænden, i lårene og på venstre fod.

De tre gerningsmænd flygtede herefter fra stedet, hvor den ene, en 34-årig mand, stadig er efterlyst.

Politiinspektøren opfordrer manden til selv at melde sig til politiet. Han er tidligere idømt syv års fængsel for drabsforsøg. Hvis man har oplysninger om hans opholdssted eller har andre relevante oplysninger i sagen, skal man ringe til Nordjyllands Politi på 114. 

Denne artikel er blevet redigeret den 17. oktober 2018. Af en tidligere udgave fremgik navnet på den anden mistænkte person i drabssagen. Han er dags dato blevet anholdt i Tyskland.

Se indslaget fra den dag i oktober sidste år herunder: 

En 25-årig mand blev natten til torsdag skudt flere gange på Skydebanevej i det vestlige Aalborg. Politiet er i fuld gang med efterforskningen, mne har stadig ikke anholdt en gerningsmand.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland