Fem kilo amfetamin udløser syv års fængsel

En vinkeepisode sendte Nordjyllands Politi på sporet af hårde stoffer. Fredag blev en 35-årig mand idømt syv års ubetinget fængsel for besiddelse af fem kilo amfetamin.

Når man blankt indrømmer, at man har været i besiddelse af fem kilo amfetamin, og at man havde tænkt sig at sælge det videre, tager det ikke lang tid for en dommer at bestemme sig for udfaldet af retssagen.

Det fandt 35-årige Jon Høegh Rasmussen ud af fredag formiddag, da han blev idømt syv års ubetinget fængsel.

Det fortæller anklager i sagen, Thomas Klingenberg.

- Den 35-årige blev taget i august, hvor han kom gående ad Jernbanegade i Aalborg. Her får han øje på en kammerat, som han vinker til, men da han ser, at kammeraten står og taler med betjente fra specialpatruljen, vender han om og skynder sig væk. Og det får så betjente fra den her patrulje til at følge efter og standse ham, forklarer Thomas Klingenberg.

I Jon Høegh Rasmussens lommer finder betjentene lidt amfetamin, og det får patruljen til at følge den 35-årige helt hjem og ransage lejligheden. Her finder de intet mindre end fem kilo amfetamin fordelt rundt i lejligheden i vakuumpakkede poser og lufttætte cylinderrør, og de finder næsten 6000 beroligende piller.

- Det er en ren tilfældighed, at politiet kommer på sporet af den her mand, men der viser specialpatruljen, hvor skarp en næse den har i den her slags sager, siger Thomas Klingenberg.

Den 35-årige mand fra Aalborg har tidligere været omkring anklagebænken for besiddelse af stoffer. I december sidste år blev han prøveløsladt efter at være blevet taget med 600 gram amfetamin, og endnu før prøvetiden var overstået i år, blev han så taget med fem kilo.

- Han har en retsdom på fem måneder fra sin tidligere straf, og den blev i dag lagt til den nye dom. Det var derfor, det endte med syv års fængsel, siger anklageren.

Jon Høegh Rasmussen erkendte i retten at have haft stofferne og at have haft til hensigt at sælge dem videre. Og han forklarede, at selv om der havde været to andre i lejligheden, blandt andet en bofælle, var alle stofferne hans.

Han modtog dommen og sidder nu fortsat varetægtsfængslet, som han har gjort siden sin anholdelse i august.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland