FF Skagen tager kæmpe bid af den nye Skagen Havn

Skagen Havn har indgået lejekontrakt med fiskemels- og fiskeolieproducenten FF Skagen, der indtager 60.000m2 af det kommende etape tre areal.

Etableringen af den såkaldte etape 3-udvidelse af Skagen Havn kommer nærmere. Nu er endnu en lejekontrakt underskrevet i forhold til at benytte de nye områder, der kommer på havnen. Denne gang er det lokale FF Skagen, der har lavet en kontrakt på 60.000m2 af det kommende areal. 

- Det er yderst glædeligt, at det på kort tid er lykkedes at få endnu én af hjørnestenene i den fremadrettede fysiske etablering af Skagen havneudvidelse etape 3 til at falde på plads. Vi glæder os over at kunne være med til at skabe en ny infrastruktur omkring industrifiskeriet, der kan give vækstpotentiale og nye muligheder for FF Skagen, siger Willy B. Hansen, der er administrerende direktør for Skagen Havn.  

FF Skagen er en af verdens største producenter af fiskeolie og fiskemel. De omsætter årligt for mere end 2 milliarder kroner, og de har i forvejen fabrik lige ned til kajkanten i Skagen. Når etape3-arealet står klar, forventer FF Skagen relativt hurtige at benytte sig af de nye arealer. 

- Med indgåelse af denne aftale med Skagen Havn fremtidssikrer vi udviklingen af FF Skagen på Skagen Havn, hvor vi ser frem til at udvide vores virksomhed på mel og olie området. Med nye faciliteter på havnen skaber vi muligheder for yderligere vækst, siger Jens Borup, der er bestyrelsesformand for FF Skagen. 

Det er anden gang på kort tid, at Skagen Havn lander en aftale til det kommende nye areal. Senest skrev de kontrakt med firmaet Pelagia, der har skrevet under på en aftale, der gælder 38.000m2 af arealet. 

Etape3-udvidelsen indeholder en landudvidelse på 190.000m2 og 930 meter ny kaj. Skagen Havn forventer, at det nye areal er klar til brug i 2020. 


Seneste nyt

fra Nordjylland