Fibernet på Læsø får kritik: Vi bliver holdt udenfor

Flere internetudbydere mener, at Nord Energi giver én bestemt virksomhed fordele, der forvrider konkurrencen på det kommende fibernetmarked på Læsø.

Det var en glædelig nyhed for beboerne på Læsø, da det blev offentligt, at der snart kommer fibernet til øen. Fibereventyret har dog fået flere internetudbydere til at råbe op. De mener, at Nord Energi giver Bredbånd Nord mulighed for at komme ind på markedet længe før de andre, hvilket kan skabe monopol lignende tilstande.

- Vi bliver holdt udenfor. Og det er klart at Bredbånd Nord og Nord Energi Fiber, så får en fordel, når de kommer til læsøborerne længe før os. Den manglende konkurrence, kan i sidste ende betyde et dyrere bredbånd til borgerne på Læsø, siger Jens Jönsson, Direktør, Skywire.

Skywire er en af de internetudbydere, der gerne vil tilbyde deres produkter til øboerne, men de har endnu ikke fået mulighed for det. En brochure med Bredbånd Nords produkter er til gengæld blevet husstandsomdelt til alle borgere på Læsø.

I EU's konkurrenceregler står der, at alle udbydere skal have lige vilkår. Disse regler er man på kant med, når en virksomhed får fordele andre ikke får. Nord Energi erkender, at det var en fejl at sende breve ud med Bredbånd Nords produkter.

- Vi kom forkert fra start, da vi kom til at sende breve ud med produkter fra Bredbånd Nord. Det trækker vi nu tilbage og så åbner vi muligheden for, at der kan blive lige konkurrence på et åbent fibernet, siger Christian Frost Lauritsen, Afdelingsleder, Nord Energi.

Nord Energi lover, at de i løbet af foråret vil komme med engros priser til alle udbydere af internet. Så virksomhederne har mulighed for at byde ind på internetmarkedet på Læsø på lige vilkår.


Seneste nyt

fra Nordjylland