Finansekspert: OW Bunker-sagen er på linje med Riskær, Thorsen og Trads

TV2's finans-kommentator Ole Krohn vurderer, at sagen mod Lars Møller er blandt de helt alvorlige, når det gælder mandatsvig.

Ved Retten i Aalborg har man onsdag taget hul på straffesagen mod Lars Møller, der var direktør i OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading i Singapore.

Han er tiltalt for groft mandatsvig ved at give en samarbejdspartner alt for store kreditter. Noget, der var medvirkende til, at OW Bunker gik konkurs i november 2014.

Ifølge erhvervskommentator hos TV2 Finans, Ole Krohn, er det en meget alvorlig sag.

- Alene det, at strafferammen er så høj som op til otte års fængsel, viser at det er en alvorlig sag. Det er helt oppe på niveau med Klaus Riskær og Thorsen/Trads. De fik seks-syv år for nogle af de ting, de gjorde, og her kræves altså op til otte år, siger Ole Krohn og fortsætter.

- Dels er det jo store beløb, og dels vurderes mandatsviget som meget alvorligt. Det har kostet et selskab livet og flere hundrede medarbejdere deres job, siger Ole Krohn.

Erstatningskrav på flere hundrede millioner

Ved siden af straffesagen er tusindvis af OW Bunker-investorer også i gang med at forberede et civilt gruppesøgsmål mod OW Bunker. Det bliver med erstatningskrav på flere hundrede millioner, som investorerne mistede, efter selskabet gik konkurs.

- Sagen mod Lars Møller er ikke altafgørende for, om investorerne har en chance for at få erstatninger. Sagen mod Lars Møller handler om, at han gav nogle kreditter, han ikke måtte give, mens det civile søgsmål handler om, at prospektet ikke gjorde det klart, at det var lidt af en spillebule altså med spekulation i olieprisen, forklarer Ole Krohn.

Selv om de to sager altså ikke umiddelbart kan kædes sammen, kan det alligevel få en mindre betydning, vurderer Ole Krohn.

- Hvis Lars Møller bliver dømt, står den øvrige ledelse i OW Bunker stærkere, fordi de så ikke har vidst, hvad der foregik, og det kan godt betyde lidt for investorernes mulighed for at få deres penge. Omvendt er der også flere store, institutionelle investorer, for eksempel ATP, som går ind i det her og allerede har sagsøgt flere af bankerne. De går ikke ind i det, hvis de ikke mener, at de har en mulighed for at vinde, for det er rigtig dyrt for dem, siger Ole Krohn.

TV2 Nords reporter Christina Schmidth opdaterer løbende fra Retten i Aalborg onsdag.

Seneste nyt

fra Nordjylland