Finanskommentator: Dommen i OW Bunker-sagen skader investorernes sag

Lars Møller skal i fængsel i et år og seks måneder. Ifølge finanskommentator, Ole Krohn, skader domsafsigelsen investorerne, som har rejst civilsøgsmål mod OW Bunker.

Den tidligere direktør i OW Bunkers datterselskab, Lars Møller, er idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel.

Det blev afgjort i Retten i Aalborg onsdag, hvor han var tiltalt for groft mandatsvig for 645 millioner kroner i forbindelse med OW Bunkers konkurs. 

Med dommen i dag bliver der sat et endegyldigt punktum på Lars Møllers sag, der har trukket store overskrifter landet over de seneste mange måneder. Men det slutter nødvendigvis ikke helt for OW Bunker.

En stor del af de investorer, som tabte mange penge i forbindelse med OW Bunkers konkurs, har nemlig rejst civilsøgsmål mod ledelsen i OW Bunker.

Ifølge finanskommentator, Ole Krohn, gør dommen investorernes sag dårlig.

- Hvis man ser det fra aktionærernes synspunkt, havde man ønsket, at Lars Møller var blevet frikendt. Det havde givet et stærkt signal om civilretslige sager, altså om at ledelsen i Nørresundby vidste alt, og at det var dem, man skulle rette kanonerne imod, siger Ole Krohn.

Lars Møllers forsvar havde også et ønske om, at han blev frikendt, imens anklagemyndigheden gik efter fem års fængsel.

Investorerne går efter to ting nu

Nu hvor investorernes sag mod ledelsen i OW Bunker er blevet forværret, vil de især ligge vægt på to ting, mener finanskommentatoren, Ole Krohn.

Ifølge ham er det første, investorerne vil ligge vægt på, at OW Bunker hele tiden har slået på, at de havde en konservativ kreditpolitik, og netop dette er blevet modbevist i denne dom. 

- Man må mildest talt sige, at med den dom man har i dag, havde man ikke konservativ kreditpolitik. I hvert fald ikke en man førte ud i virkeligheden, fordi en stor del af årsagen til at OW Bunker gik konkurs, var at kreditpolitikken var lemfældig, siger Ole Krohn.

Den anden ting som investorerne vil fremhæve i civilsøgsmålet, er ifølge Ole Krohn, spekulationsbenet. Det vil sige det, som OW Bunker ikke har offentliggjort over for markedet.

- Man har spekuleret meget voldsomt i at oliekursen skulle stige. Det viste sig at være helt fatalt for OW Bunker. Der var et tab på næsten en milliard, fordi det gik modsat, imens OW Bunker var i live. Olien faldt og faldt og faldt, og så er det jo ikke godt at spekulere i den anden vej, siger Ole Krohn.

Netop disse to ting skal investorerne altså hæfte sig ved, når man spørger Ole Krohn. Og så skal de dermed kan få dømt kapitalfonden Altor og OW Bunker ledelse. 

Den tidligere direktør i et OW Bunker-datterselskab, Lars Møller, er idømt halvandet års fængsel for at have medvirket til at påføre aktionærer og virksomheden store tab.

Seneste nyt

fra Nordjylland