Finhvalen finder sit første hvilested

Finhvalen, der i februar skyllede op på stranden i Blokhus, er nu kommet på plads på Nordsøen Ocenarium. Her skal den stå indtil foråret.

Det har været et stort puslespil for forskerne i København at få samlet finhvalens skelet. Skelettet består nemlig af mere end 200 knogler. Lørdag blev hvalpuslespillet for første gang vist frem for de nysgerrige gæster, der var mødt op på Nordsøen Oceanarium.

- Det er spændende at se, hvad de har fået ud af den. Fra den lå nede på stranden til den nu er her som skelet, siger Dorte Mariesgaard fra Frederikshavn, der var en af dem, der var mødt op for at se finhvalens skelet.

Finhvalen er et delebarn, derfor er dens skelet bygget op i to containere, så udstillingen er nem at flytte. Hvalen skal dele sin tid mellem oceanariet og Blokhus. På Nordsøen Oceanariet er de glade for at have den mere end 17 meter lange attraktion i efterårsferien.

- Vi kan mærke den massive interesse, der er i Nordjylland omkring finhvalen, så vi forventer væsentligt flere gæster i den her efterårsferie, end vi gjorde sidste år, siger Karl Henrik Laursen, direktør på Nordsøen Oceanarium.

Hvalen har fundet sit første hvilested på Oceanariet, men i april 2017 bliver den flyttet til Blokhus. Hvor i Blokhus den skal stå, er endnu ikke fastlagt. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland