Finhvalen trækker besøgstallet op for Nordsøen Oceanarium

For præcis et år siden strandede en 15 meter lang finhval ud for Blokhus - og folk er stadig vilde efter at komme til at se den.

Den er godt nok for længst død og godt og grundigt pelset. Alligevel strømmer turisterne til Nordsøen Oceanarium for at se skelettet fra den store finhval, der for præcis et år siden strandede lidt nord for Blokhus.

Dengang søgte nærmest hele Nordjylland ud til kysten for at se hvalen. Og opmærksomheden er ikke blevet mindre, siden hvalen blev flyttet og skelettet samlet. Tværtimod.

Siden finhvalen vendte hjem til Nordjylland og blev udstillet på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals i oktober sidste år, har oceanariet oplevet en stigning i besøgstallet.

I oktober blev det til 16 procent flere gæster sammenlignet med samme måned 2015, og i januar i år har besøgstallet ligget hele 44 procent over samme måned sidste år. Derudover ser det allerede nu ud til, at vinterferien bliver særdeles god for Nordsøen Oceanarium, hvad angår antallet af besøgende.

- Vi kan selvfølgelig ikke med sikkerhed sige, om det alene skyldes finhvalen, men vi har i hvert fald haft en rigtig oktober, da finhvalen ankom. Og vi har faktisk også haft gode besøgstal siden, siger Kristina Ydesen, som er biolog på Nordsøen Oceanarium.

Og bare rolig - du kan sagtens nå omkring og se det store dyr. 


Seneste nyt

fra Nordjylland