Fire indbrudstyve fængslet for tyveri af designmøbler

Overvågningsbilleder fra et indbrud i Vestbjerg førte til at fire indbrudstyve få timer efter forbrydelsen blev anholdt og fredag blev de varetægtsfængslet.

Fredag klokken 13 blev fire formodede indbrudstyve fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg.

De blev alle fire varetægtsfængslet i fire uger.

Der er sigtet for torsdag i denne uge at have begået indbrud i en villa i Vestbjerg hvor de blandt andet stjal designermøbler, en lampe og Kay Bojesen-figurer.

- Der virker på mig, som om det er bestillingsarbejde begået af nogle folk, der virkelig ved, hvad de er gået efter, sagde Søren Schou Villadsen i Nordjylland LIVE torsdag. Det var hans hjem, der blev udsat for indbrud og efterfølgende delte han i en offentlig gruppe på Facebook overvågningsbilleder, der viser indbrudstyvene i aktion.

At dele sådanne billeder er en overtrædelse af persondataloven og kan koste op mod 10.000 kroner i bøde.

- Så overlever jeg nok også det, sagde Søren Schou Villadsen til risikoen. Han delte billederne for hurtigst muligt at få tyvene anholdt.

Han delte naturligvis også billederne med Nordjyllands Politi og torsdag aften blev tre af de fem formodede gerningsmænd anholdt. Siden er en fjerde blevet anholdt og de fremstilles altså sammen i Retten i Aalborg klokken 13.

Det var overvågningsbillederne der hjalp indbrudsgruppen i Himmerland til at anholde tyvene i Hobro torsdag eftermiddag. Det var altså ikke direkte medvirkende til anholdelserne at billederne blev delt på Facebook.

- Vores opfordring er at man deler det med politiet. Vi har stor forståelse for at man føler sig forurettet og ser de her mennesker anholdt, men vi kan ikke opfordre til at man deler overvågningsbilleder på de sociale medier, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

Han er enig med Søren Schou Villadsen formodning om at der er tale om bestillingsarbejde.

- Den måde indbruddet sker på og den tid de bruger på det indikerer for os meget tydeligt, at der er tale om bestilt arbejde, siger Sune Myrup.

Formodningen har man ikke kunnet få bekræftet af de sigtede selv. Ingen af dem har villet udtale sig under politiets afhøring eller til grundlovsforhøret og man har derfor endnu ikke fundet den femte gerningsmand eller tyvekosterne.

- Men vi er meget tilfredse med at vi har fået dem anholdt, siger Sune Myrup.

Se indslaget og interviewet med Søren Schou Villadsen fra Nordjylland LIVE torsdag.

Fire minutter ved højlys dag. Længere tid tog det ikke for fem tyve at tømme et hus i Vestbjerg i formiddag.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland