Fiskekutter i brand på Thorup Strand

Førerhuset på en fiskekutter i Thorup Strand er udbrændt efter en brand torsdag aften.

Nordjyllands Beredskab er torsdag aften blevet kaldt ud til en brand på en fiskekutter på Thorup Strand.

Thorup Strand er kendt som en af de få tilbageværende steder, hvor man fisker fra kysten, og det er en af de for stranden særegne kuttere, der er i brand på selve stranden.

Evald Ulstrup er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, og han fortæller, at branden, som man fik melding om klokken 19.28 har raseret skibets styrehus.

- Nu er vi igang med at fjerne resterne af styrehuset fra dækket, så vi kan komme ned i motorrummet og undersøge om det stadig brænder dernede, fortæller han.

Da det lykkedes beredskabet at komme ned i maskinrummet, viste det sig dog, at det kun var elektriske installationer i motorrummet, der var brændt.

Årsagen til branden kan indsatslederen ikke udtale sig om endnu, men det er allerede nu besluttet at tilkalde politiet brandteknikere til at undersøge skibet og finde brandårsagen.

- Det kan være en teknisk eller elektrisk fejl, men det ved vi slet slet ikke endnu. Det er det teknikerne skal undersøge, siger Evald Ulstrup.

Seks sommerhuse i Han Herred har siden starten af oktober været udsat for brand, og i alle tilfælde har Nordjyllands Politi været sikre på, at en brandstifter har været på spil. Værst gik det natten mellem 7. og 8. oktober hvor tre sommerhuse på den samme vej i Slettestrand brændte.

Senest forsøgte en brandstifter, der menes at være den samme mand, at antænde taget på et stråtækt sommerhus i netop Thorup Strand.


Seneste nyt

fra Nordjylland