Fiskekutter ramte bro - tre fiskere evakueret

Tre fiskere er onsdag formiddag blevet evakueret fra en fastfrosset fiskekutter i Limfjorden.

OPDATERET: En fiskekutter er onsdag middag sejlet ind i Aggersundbroen. Broen var lukket i flere timer, mens myndighederne afventede fiskekutterens kurs. Først klokken 12.35 er der igen blevet åbnet for trafik.

Fiskekutteren blev onsdag morgen fanget i noget tæt is på Limfjorden, så fiskerne om bord ikke selv længere kunne navigere fartøjet. Tre fiskere er onsdag formiddag derfor blevet evakueret fra deres kutter, som er på kollisionskurs mod Aggersundbroen.

Det meddeler Forsvaret.

Kutteren er fanget i noget drivis og kan derfor ikke navigeres ordentligt. Derfor vurderede man fra Forsvarets side, at det var nødvendigt med en evakuering.

- Kutteren var desværre ikke mulig at nå med båd, så vi satte en helikopter i luften og fik fiskerne reddet i land. De har det efter omstændighederne godt. Men kutteren flyder videre, siger pressevagt hos Forsvaret, Søren Lindhardt.

Derfor er der risiko for, at fiskekutteren bliver slået til pindebrænde på bropillerne. 

Se fiskekutteren ramme bropillen på Aggersundbroen

- Men der er også en mulighed for, at den driver igennem, siger Søren Lindhardt, der på nuværende tidspunkt ikke ved, hvor fiskerne er blevet bragt hen efter evakueringen.

På grund af kollisionsfaren er Aggersundbroen spærret på ubestemt tid, meddeler Vejdirektoratet. 

 
 
Foto: Vejdirektoratet

Skipper ville blive om bord

Fiskerne og kutteren hørte hjemme i Thyborøn, og det var også her, de var på vej tilbage til, da de blev fanget af en tætpakkede is på Limfjorden.

For skipper John Sund var det ikke nogen fornøjelse at blive hevet i land med en helikopter.

- Jeg skulle med op. Jeg ville gerne være blevet om bord, siger John Sund, der er ked af situationen, til TV2 Nord.

Han håbede nemlig, at han og kutteren kunne komme ud i åbent vand igen ved broen, så han kunne styre uden om bropillerne. 

 

Ifølge Nordjyllands Politi vil fiskekutteren, der nu ligger fast ved Aggersundbroen med knækket mast, blive hjulpet fri af en isbryder. Den ankommer til stedet cirka klokken 13.30.

Det betyder, at færdselen over broen vil blive spærret igen fra klokken 14, og først når fiskekutteren igen er fri, vil broen blive åbnet for trafikanter.


Seneste nyt

fra Nordjylland