Flere bygger nye huse i Aalborg

Flere i Aalborg Kommune springer ud som nybyggere. På tre år er antallet af nybyggede parcelhuse steget med 48 procent.

Hvis man går rundt i parcelhuskvarterne rundt omkring i Aalborg Kommune, så kan man se flere byggegrunde med håndværkere end for tre år siden.

Drømmen om et spritnyt hus uden nogle småfejl hist og her får flere og flere til at springe ud i rollen som nybygger.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret, er antallet af nybyggede parcelhuse i Aalborg Kommune steget med godt 48 procent fra 2015 til 2018.

- Det er som om, at flere har fået øjnene op for, hvor mange fordele der er i at bygge selv. Der er klart også ulemper, for eksempel er der jo ofte meget charme i de ældre huse, men mange - særligt børnefamilier - går efter grunde, hvor de kan bygge præcis den bolig, de drømmer om, fortæller Palle Ørtoft, der er indehaver af Nybolig Palle Ørtoft i Hasseris.

Der er blandt andet flere, der køber ældre huse kun for at rive dem ned og bygge nyt – i følge Nybolig både for at få et hus med mindre vedligeholdelse og for at spare penge på blandt andet varmeudgifterne.

- Et vedligeholdelsestungt hus er ikke kun lig med flere udgifter, det stjæler også tid. Og tiden er jo knap for de travle børnefamilier, så derfor giver det god mening, at man prioriterer et hus, der er lettere at vedligeholde, som nybyggeri jo oftest er, siger Palle Ørtoft.


Seneste nyt

fra Nordjylland