Flere maritime uddannelser til Frederikshavn

Frederikshavn Kommune vil være førende indenfor maritime uddannelser. Lige nu arbejdes der på at få en skibsingeniøruddannelse og en uddannelse til maritim elektriker.

Frederikshavn Kommune vil nu være det de kalder Det Blå Danmarks centrum. Det betyder, at erhvervsliv og kommune går sammen om at skabe flere uddannelseslinjer og flere virksomheder inden for det maritime.

- Vi skal have en skibsingenøreruddannelse hertil og maritim elektriker er også højt på ønskelisten. Erhvervskolereformen har åbnet op for specialisering af uddannelser og hermed den som maritim elektriker, fortæller erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, Niels Christensen. 

For borgmester Birgit Hansen er det helt naturligt, at den ambitiøse plan har fået navnet Det blå Danmarks Centrum, da flere end 100.000 skibe årligt passerer Skagerak og Kattegat.

- Vi skal være Danmarks centrum for det maritime. Der er muligheder for at få store skibe ind, da Skagen jo er Danmarks største fiskerihavn. Dermed er der god mulighed for at vækste, forklarer borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen. 

Kommunen har også en målsætning om, at 45 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse. En plan, der i dag blev præsenteret for Dansk Metals formand Claus Jensen.

 - Her har man set rigtigt i Frederikshavn. Man har en styrkeposition i forhold til det maritime felt, og der tror jeg på,  at hvis man er stærk på et felt, så skal man forfølge det, siger Claus Jensen.

Direktøren hos Karstensens Skibsværft er også glad for de nye planer og er stolt ambassadør for den maritime brance.

- Det er en udfordring at få nok lærlinge, så vi håber, at der med planerne om flere uddannelser bliver mere fokus på, at det er rigtig godt at arbejde i den her industri. Vi gør selv meget for at fortælle de unge, at der er gode fremtidsudsigter, siger Tage Rishøj, direktør Karstensens Skibsværft.


Seneste nyt

fra Nordjylland