Flere spritbilister rammer vejen om sommeren

Mange forbinder sommer og varme med kolde øl og havefester. Ved Nordjyllands Politi forbinder de også sommeren med noget helt andet, nemlig spritkørsel.

Har du prøvet at sidde på stranden eller til grillfest en brandvarm sommerdag, så ved du måske også, hvor svært det kan være at takke nej til en iskold øl. Men noget tyder på, at bilisterne på de nordjyske landeveje skal blive bedre til at sige nej til alkoholen.

- Folk de drikker lidt ekstra om sommeren på grund af varmen, grillaftenerne og alt hyggen, og så kører de bagefter. Der er en tendens til, at det er ved at rykke sig fra højtiderne til, at folk kører spirituskørsel om sommeren, fortæller politikommissær ved Nordjyllands Politi, Claus Kjær-Pedersen.

I løbet af de sidste to uger har Nordjyllands Politi afholdt massive kontroller for at fange potentielle spritbilister i sommervarmen. På bare otte dage lykkedes det politiet at fange hele 95 personer i at køre med for meget alkohol i blodet.

- Selv en enkelt spritbilist er en for meget. Så det er et rigtig stort problem, siger Claus Kjær-Pedersen.

Politiet har sammen med Rådet for Sikker Trafik ellers haft massiv fokus på spritkørsel i form af forskellige kampagner. Men i varmen er det svært for mange at skelne mellem, hvornår de har fået for meget eller for lidt, fortæller Claus Kjær-Pedersen.

Derfor opfordrer han og Nordjyllands Politi nu endnu engang til, at folk tager ansvar for sig selv og hinanden, inden de beslutter sig for at køre bil.

- Støt op om hinanden. Hvis du fornemmer, at der er en, som har drukket for meget, så prøv at tal vedkommende fra at sætte sig i bilen. Eventuelt kan du ringe til politiet, så vi kan stoppe bilisterne, inden de kører ud på vejene, slutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland