Flot forårspremiere for Wieghorst og AaB

AaB tager tre vigtige point med hjem til Aalborg efter søndagens opgør i Aarhus.

Sjældent har en udebanesejr været så tiltrængt, som den var for AaB søndag. Og så meget desto sødere blev den, da Jannik Pohl i 91. minut afgjorde dramaet på Ceres Park mod AGF.

2-1 til AaB og tre vigtige point blev det til efter en intens første kamp i forårssæsonen, hvor AGF ellers i store dele af kampen virkede både mere overlegne og mere målsultne end nordjyderne.

De helt store helte blev debutanten Jakub Sylvestr og Jannik Pohl, som stod for AaB's to scoringer.

Første halvleg bød på flere chancer til begge hold. En af de største for AaB var Marco Meilingers afbrænder tæt foran mål i det 35. minut. Det efterfølgende hjørnespark løb også ud i ingenting, og derfor lød stillingen ved pausen på 0-0.

Kun tre minutter inde i anden halvleg kom AaB til en stor chance. Unge Rasmus Thellufsen blev spillet fri til baglinjen i højre side, men indlægget blev vekslet til en hjørnespark, som efter lidt roderi i feltet endte i armene på AGF's målvogter.

I 54. minut kom så forløsningen: 1-0 til AaB ved Jakub Sylvestr efter et flot organiseret angreb.

I det hele taget viste AaB flotte takter forrest på banen, men i forsvaret så det flere gange skidt ud. Især i minutterne efter Sylvestrs scoring bombede AGF og Morten Duncan Rasmussen løs og var flere gange tæt på udligning. I et tilfælde var det kun Markus Holgerssons lår, der stod imellem bolden og netmaskerne.

Og udligningen var da også næsten uundgåelig - 13 minutter før tid kunne AGF's Ikonomidis score til 1-1 med et AaB-forsvar, der var spillet helt tyndt.

Men hjemmebaneholdets aggressivitet var ikke nok til at sikre aarhusianerne sejren - den tog AaB med Jannik Pohls hug efter et hjørnespark i 91. minut.

Med sejren kravler AaB op på en foreløbig syvendeplads i Superligaen og er dermed kun et enkelt point fra medaljeslutspillet.