Flygtninge på venteliste: Frivillige kontaktpersoner søges i Thisted

Dansk Flygtningehjælp Thisted har fået ny frivilligkoordinator, som nu vil skaffe danske kontaktpersoner til de mange flygtningefamilier, der står på venteliste.

Som ny i et land er der mange regler, både skrevne og uskrevne, man skal leve sit liv efter - men uden hjælp fra lokalbefolkningen kan de regler være svære at regne ud, og det kan være svært at få sig et netværk og et socialt liv.

Derfor er Dansk Flygtningehjælp Thisteds nye frivilligkoordinator, Johannes Nicolajsen, gået i gang med at skaffe danske frivillige til rollerne som kontaktpersoner for nogle af de mange flygtningefamilier, der gerne vil have sådan en.

- Flygtningefamilierne er altid utroligt gæstfrie og glæder sig meget til at få en dansk kontaktfamilie til at hjælpe med det danske sprog og ikke mindst at fortolke de skrevne og uskrevne regler i det danske samfund, siger Johannes Nicolajsen.

Indtil videre har 12 nye frivillige allerede meldt sig efter et arrangement med Sydthy Røde Kors i slutningen af januar, men der er stadig brug for flere, fortæller Johannes Nicolajsen.

- Selv om mange frivillige nu har meldt sig på banen, vil det være svært at dække behovet for kontaktpersoner i løbet af kort tid, siger han og opfordrer interesserede borgere - både par og enlige i alle aldersgrupper - til at melde sig som frivillig.

Se mere om det frivillige arbejde og kontakt Johannes Nicolajsen her.

Johannes Nicolajsen har været koordinator for kontaktpersonerne i Thisted siden slutningen af 2017. Han har tidligere været skoleleder på Hanstholm Skole og bestyrelsesmedlem af Hanstholm Asylcenters Venner.


Seneste nyt

fra Nordjylland