FOA: Tjek firmaerne grundigere

Fagforeningen FOA mener, at der vil ske flere konkurser i de private plejefirmaer, hvis kommunerne ikke tjekker bedre op på firmaerne.

Siden 2003 har det været muligt at vælge en privat leverandør af privat hjemmepleje, og det er vigtigt, at den mulighed også er der fremover. Dét mener direktøren i én af Nordjyllands ældste aktører på området.

- Det at have indflydelse på, hvem der kommer i ens eget hjem, og ikke mindst hvornår de kommer, har stor betydning for tilfredsheden hos kunderne. Indflydelse og retten til frit at kunne vælge i ens eget liv skal vi derfor værne om, og det vil vi gerne går forrest med i Blæksprutten, siger direktør hos Blæksprutten, Vibeke Haaning, der har hovedkontor i Hjørring.

Blæksprutten er også lige nu i vækst på trods af de mange konkurser i branchen.

- Det er vigtigt, at der er plads til de private firmaer. Men jeg synes også, at der skal være skrappere krav til firmaerne. Der skal være fuld fokus på både økonomi og faglighed,  siger Vibeke Haaning.

I Nordjylland LIVE tirsdag aften var Vibeke Haaning i studiet til debat om fremtidens pleje. Hun var i debat med afdelingsformand Jens Nielsen fra fagforeningen FOA i Frederikshavn.

- Vi render ind i endnu flere konkurser, hvis kommunerne ikke tjekker bedre op på firmaerne. Skrappere krav er nødvendigt, siger Jens Nielsen fra FOA.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland