Fodboldklub lukker: Der er kun tre spillere tilbage

Det er slut med fodbold i Skæve. Bestyrelsen besluttede i går aftes at nedlægge foreningen efter 53 år med idræt i byen.

Der er kun tre spillere tilbage på herreholdet, som spiller i serie 6. 

- Det er en trist dag. Det må jeg indrømme, siger formanden for Skæve Idrætsforening, siger Kurt Kristian Nielsen.  

Skæve Idrætsforening er blot en af mange mindre klubber, som kæmper for overlevelse. De sidste 20 år er der nedlagt 870 seniorhold i Jylland. Årsagen er ligesom i Skæve, at spillerne enten stopper eller vælger andre sportsgrene.

- Vi er ikke en klub, som har vundet meget fodbold de sidste mange år, men vi har kunne hygge os og fået den bajer, som man skal have efter kampen. Vi var en social klub, siger formand Kurt Kristian Nielsen. 

I de seneste 20 år er der alene i Jylland nedlagt 870 fodboldhold, og det er især i de lavere rækker, at holdene lukkes ned. I serie 6 som Skæve spillede i var der i 1998 650 hold. I dag er der 235 hold tilbage. 

- Vi forsøger med tiltag, hvor man foreksempel i serie 6 kan være 9 spillere i stedet for 11, så man kan stille hold, så der er tiltag, siger formanden for Region 1 i DBU Jylland, Kristian Nørgaard Thomsen. 

Tiltagene kunne ikke redde fodbolden i Skæve. Efter 53 år er det slut. Tilbage i omklædningsrummet er kun minderne og lugten af svedige fodboldstøvler

- Det er vemodigt. Jeg har været i klubben i 43 år, og har brugt halvdelen af mit liv klubben. Der er mange tanker, siger Kurt Kristian Nielsen.

Det bliver uden Skæve IF, når den nye sæson indledes om en måned. Formanden skal nu i gang med at pakke 53 års klubshistorie ned. 

Efter 53 år må idrætsforeningen i Skæve dreje nøglen om.

Seneste nyt

fra Nordjylland