Første gang i Danmark: Tatovør vil redde diabetespatienter

Royal Ink Tattoo i Hjørring vil som det første sted i Danmark nu tilbyde diabetikere en gratis tatovering, der viser, at de har sukkersyge.

Diabetikere er i risiko for pludseligt at besvime, og det kan være svært for forbipasserende at hjælpe dem, hvis de ikke ved, at personen er diabetiker.

Det problem vil man gerne løse hos Royal Ink Tattoo i Hjørring, der som det første sted i Danmark tilbyder diabetikere en gratis tatovering, kaldet en Lifeguard Tattoo, så omverdenen kan se, at personen har sukkersyge.

- Det er fedt at kunne hjælpe folk på den her måde, og jeg er ret stolt over at være den første i Danmark. Jeg håber, at jeg kan få flere tatovører i Danmark med på bølgen, siger Jozsef Szikszai, indehaver og tatovør hos Royal Ink Tattoo.

Logo viser diabetestypen

Lifeguard-tatoveringen er opfundet af den ungarske tatovør Istuàn Marton, som er ejer af Tattoo Body Traum i Tyskland.

Siden har påfundet vokset sig til en international bevægelse, der er understøttet på verdensplan af hundredevis af tatovører, som alle sammen tilbyder disse diabeteslogo-tatoveringer fuldstændig gratis til alle diabetikere for at vise omverdenen deres medicinske betingelse.

- Jeg synes, det er en god idé at vise omverdenen, at man har diabetes ved hjælp af en tatovering i stedet for at bruge en halskæde eller et armbånd. Man kan ikke glemme en tatovering derhjemme, siger Jozsef Szikszai.

Besvimede bag rattet

Én af de personer, der har benyttet sig af tilbuddet hos Royal Ink Tattoo er René Madsen fra Mygdal.

Han har oplevet at få det dårligt på grund af sin sukkersyge, mens han var ude og køre bil. Han nåede dog at holde ind til siden og fortælle sin redningsmand, at han havde diabetes, inden han besvimede.

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ det her. Uanset om man er på ferie, eller hvor man er henne, så kan folk se, at man har sukkersyge og hjælpe én, siger René Madsen.

- Det giver en tryghed, at man har sådan en tatovering her.

I alt har 16 personer indtil videre benyttet sig af tilbuddet. 

For at få lavet tatoveringen skal du bare booke en tid hos Royal Ink Tattoo, og den vil blive lavet helt gratis. Det eneste, du skal medbringe er et medicinsk dokument, som viser din type af diabetes T1, T2 eller IR.


Seneste nyt

fra Nordjylland