Fokus på diabetes: Forskellige liv med kronisk sygdom

Der er mange måder at tackle beskeden om, at man lider af en kronisk sygdom. I to programmer møder du Kristoffer og Liv Martine, der begge har diabetes.

Det er hårdt at få at vide, at man lider af en kronisk sygdom. For Liv Martine Hansen var det ekstra hårdt at få beskeden om, at hun lider af sukkersyge, da hun drømmer om, at leve af at bage kage.

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvordan det føltes, at få det at vide lige efter, at jeg har vundet Den Store Bagedyst. Man står i sådan et paradoks, og jeg tænkte bare - ej, seriøst, hvem giver mig sukkersyge. Jeg drømmer om at leve af at bage kage, og nu har jeg så type 1 diabetes, siger Liv Martine Hansen om da hun fik beskeden.

Liv Martine Hansen vandt DR-programmet Den Store Bagedyst i 2015. Halvanden måned efter at hun løb med sejren, fik hun konstateret sukkersyge. Du kan se, hvordan Liv Martine Hansen tacklede beskeden og livet diagnosen.

 

For Kristoffer Kallesen startede diagnosen en helt anden kamp. Han ville ikke leve med sukkersygen resten af sit liv, så han begyndte at ændre sin livsstil. Flere fødevare holder han sig fra og daglig motion, gjorde ifølge Kristoffer Kallesen ham insulinfri. Den viden deler han i dag med andre.

- Da jeg fik det at vide, tænkte jeg det skal fandme være løgn. Jeg skal ikke rende rundt med det resten af mit liv, siger Kristoffer Kallesen.

Du kan se mere til Kristoffers kamp for et insulinfrit liv i programmet her.

 

Du kan møde både Liv Martine og Kristoffer torsdag aften klokke 19:50 i debatprogrammet Fokus. Her diskuterer de sammen med overlæge Niels Ejskær livet med diabetes.


Seneste nyt

fra Nordjylland